Mia Jordärtskocksoppa med smak av trattkantarell 243 kcal/port med oststäng 162 kcal/port utan oststäng 8 port 300 g trattkantareller (hade frysta) 3 st jordärtskocka à 20g 1 gul lök finhackad 1/4 purjolök, strimlad 3 dl mellangrädde 27% 3 dl mellanmjölk  1 msk smör 4 dl vatten 4 msk kantarellfond Persilja Salt och peppar Ca 1/2 dl vitt vin beroende på hurdan smak man vill ha Oststänger
Lägger detta recept under ”vegetariskt” och under ”förrätt, tillbehör” då jag tycker att jordärtkockssoppa är ett utomordentligt alternativ som förrätt
Jordärtskocksoppa, 6 förrätter. Jordärtskocksoppa, 6 förrätter 1 gul lök, finhackad. Igår ägnade vi oss åt rent frosseri fast ändå inte av den osunda sorten om jag får säga det själv
4 port (som förrätt, 2 port som huvudrätt) 400-500 gr jordärtskocka 2 dl grädde 1 gul lök salt, vitpeppar Pilgrimsmusslor Skala jordärtskockorna och lägg dem i en kastrull tillsammans med den hackade löken