Förrätt jordärtskocksoppa recept

Halv sex hos Tina, Förrätt Jordärtskocksoppa med smak av trattkantarell

Halv sex hos Tina, Förrätt Jordärtskocksoppa med smak av trattkantarell

Mia Jordärtskocksoppa med smak av trattkantarell 243 kcal/port med oststäng 162 kcal/port utan oststäng 8 port 300 g trattkantareller (hade frysta) 3 st jordärtskocka à 20g 1 gul lök finhackad 1/4 purjolök, strimlad 3 dl mellangrädde 27% 3 dl mellanmjölk  1 msk smör 4 dl vatten 4 msk kantarellfond Persilja Salt och peppar Ca 1/2 dl vitt vin beroende på hurdan smak man vill ha Oststänger
En förrätt till nyår?

En förrätt till nyår?

Jordärtskocksoppa. En perfekt förrätt till nyår. Denna soppa testade jag att göra för ett tag sedan. Och mums vad god den var
Jordärtskocksoppa med äpple

Jordärtskocksoppa med äpple

förrätt. Ibland kan vi tycka att jordärtskocksoppa blir väldigt mäktigt, man kan inte äta stora portioner direkt
Rent frosseri och total lycka

Rent frosseri och total lycka

Jordärtskocksoppa, 6 förrätter. Jordärtskocksoppa, 6 förrätter 1 gul lök, finhackad. Igår ägnade vi oss åt rent frosseri fast ändå inte av den osunda sorten om jag får säga det själv
Jordärtskocksoppa med rökt älghjärta

Jordärtskocksoppa med rökt älghjärta

ca 4 pers eller 8 pers som förrätt i glas. Inför nästa helg testade jag att göra lite soppa på några jordärtskockor som vi hade kvar i kylen
Jordärtskocksoppa

Jordärtskocksoppa

En härlig mild soppa, antingen som förrätt eller huvudrätt. För 4 pers som förrätt. Servera gärna med ciabatta
första rätten ut!

första rätten ut!

Till förrätt blev det denna soppa. Krämig jordärtskocksoppa med edamame-,pecorino & tryffelröra på crostini
Halv åtta hos Lotta IV

Halv åtta hos Lotta IV

Förrätt, jordärtskockor i soppa. Jordärtskocksoppa. Hur gott förrätten och huvudrätten än smakade var det efterrätten som fick oss på fall

Jordärtskockssoppa m parmachips

En utmärkt förrätt oavsett om man vill fortsätta med italienskt tema för huvudrätten eller inte.   Jordärtskocksoppa med parmachips

En middag att minnas?

Jag beställer en jordärtskocksoppa smaksatt med persilje- och tryffelskum med en kantarelltoast som förrätt

Jordärtskocksoppa

Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Finhacka löken och vitlök. Fräs i oljan utan att ge färg. Tillsätt vin och vatten och buljongtärningar

Jordärtskocksoppa med pilgrimsmussla

4 port (som förrätt, 2 port som huvudrätt) 400-500 gr jordärtskocka 2 dl grädde 1 gul lök salt, vitpeppar Pilgrimsmusslor Skala jordärtskockorna och lägg dem i en kastrull tillsammans med den hackade löken

Jordärtskocksoppa med knapriga parmachips

Soppan är god som förrätt och varmrätt och den funkar lika bra vardag som fest. Då har även jag testat de små ojämna knölarna nämligen jordärtskockor