Här kommer recept på den lilla förrätten. FIKON MED SERANOSKINKA GETOST OCH HONUNG. Ska man servera 47 personer, varav 8 barn) förrätt, huvudrätt ( a la minute) och efterrätt så kräver det sin tajming. 4 färska, mogna fikon. 1 Skär fikonen i fyra delar och lägg en skiva skinka mellan delarna. Pernilla 4 pers 4 färska, mogna fikon. 1 Skär fikonen i fyra delar och lägg en skiva skinka mellan delarna
Förrätt . Baconstekta dadlar med fetaost, färska fikon och knäckesticks. Förrätten skulle vara superenkel var tanken, men eftersom Växjö inte dignade av fetaost i bit så fick jag lägga mycket tid på att leta, vilket gjorde att på den tiden skulle jag kunnat göra en ganska avancerad förrätt
Även så här års vill man ibland ha en lagad varm förrätt och då är det få som slår den här. Kombinationen av varm getost med fikon och en sås på socker, rödvin och balsamvinäger är riktigt bra
Västerbottenost är ju perfekt, å med den ska jag fixa en riktigt svensk och mumsig förrätt. Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Dela fikonen i klyftor och arrangera på ett ugnsfast fat. Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg
Eller varför inte servera detta som en förrätt. Ser ni de ljuvliga fikonen på bilderna. Jag satt på flygplanet vetandes att jag hade dessa fina fikonen i väskan
Dela fikonen i klyftor och arrangera på ett ugnsfast fat. Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg
Med en touch av grädde, valnötter, basilika, sältan från bacon och söta fikon blir det verkligen en komplett pastarätt som passar perfekt till lunch, middagar och även som en förrätt vid större middagar