Förrätt . Baconstekta dadlar med fetaost, färska fikon och knäckesticks. Förrätten skulle vara superenkel var tanken, men eftersom Växjö inte dignade av fetaost i bit så fick jag lägga mycket tid på att leta, vilket gjorde att på den tiden skulle jag kunnat göra en ganska avancerad förrätt
Förrätter/smårätter. Dadlarna blir så otroligt goda när de steks i olivoljan. färska dadlar. Stek de färska dadlarna i olivolja på medelvärme tills de blir mjuka men fortfarande håller ihop
Det kändes som vi åt förrätt på förrätt och det älskar vi. Smördegspajer med avokadofyllning toppade med kräftstjärtar och dill, mini-getosttoast med lite ringlad honung, serranolindade dadlar fyllda med getost, lite gröna salladsblad och körsbärstomater
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Hon ville ha några smårätter till förrätt. Det var förrätten det. 2 pkt ekologiska bacon14 färska dadlar gärna israeliska (godast)Klyv dadlarna och kärna ut dem, dela baconen på hälften. 14 färska dadlar
För det ni ser är söndagens förrätt då vi provade resterna av pajen till lite charkuterier och det visade sej passa galet bra, nästan bättre än vad den gjorde till kräftorna (som för övrigt låg i denna lagen innan vi sörplade på dom)
De här rullarna är perfekta som förrätt eller på toppen av en sallad. Dadelsirap passar perfekt i matlagningen när du vill addera något sött som inte är raffinerat, GI-värdet är högre än honung och produkten är helt naturlig, den består bara av kokta och pressade dadlar
Till förrätt blev det Bruschetta, en rätt jag fick på en tjejfest i höstas. Som aptitretare blev det två olika sorter, baconlindade ädelostfyllda dadlar och små ostsnacks
Till förrätt serverades vi gravat rökt ankbröst tillsammans med en krämig, men ändå krispig sallad av selleri och päron samt till det valnötter, sultanrussin och blomsterkrasse