I lördags kväll blev det detta lilla enkla tilltugg som en slags förrätt och del av mellomenyn. På våra hade vi creme fraiche, några räkor och lite rom
Vispa ihop ägg och creme fraiche och krydda med salt och peppar. På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt
Mina åt jag tillsammans med en liten klick naturell creme fraiche. Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Vad säger ni om den här förrätten. Vill man inte använda crème fraiche så ta gärna Kesella (1 %) då vill jag lova att förrätten är både supernyttig och GI-godkänd. Vegetarisk avokadoförrätt (4 personer)
Vispa crème fraichen hårt. Blötlägg och smält gelantinbladen enligt förpackningen. Blanda i det i crème fraichen ihop med hackade räkor, hackad lök och örterna
Först ut är en förrätt med avokado och kräftstjärtar, hur enkel som helst att fixa till och som går bra att förbereda och ha på lut i kylen tills den ska huggas in på
Blanda ihop med dill och gräslök och tillsätt sedan creme fraiche så det binder ihop. Denna enkla och goda förrätt gjorde jag till farsdag och bjöd pappa på
) Den här förrätten kan ju varieras med en mängd olika fyllning och passar även till utflyktsmat eller som buffémat om du skär lite mindre bitar av rullen