Jag får tänka på dom här saftiga revbenen istället =). Lägg revbensspjället i en stor gryta. 1 kg tjocka revbensspjäll i bit. 1 kg tjocka revbensspjäll i bit
De ska vara förkokta, så att köttet lossnar från benen när man hugger in på dem. Kladdiga, lite rökiga, rykande heta och tunna revben direkt ifrån grillen kan vara något av det godaste som finns
För att få den rätta barbequekänslan så grillade vi även majskolvar (som var förkokta) samt bakad potatis (dessa var micrade en kort stund före grillning) och till detta hade vi även coleslaw
K-Märkt Garnisonen, Stockholm - Jens Dolk tänder upp inför Årets Julbord 2014 som Livsmedelsföretagen (LI) traditionsenligt arrangerar för oss som älskar julmat och dyrkar statistik
Revbensspjällen åt vi tillsammans med klyftpotatis och sallad. Grillade förkoktarevbensspjäll2 kg tjocka revbensspjäll4 msk salt10 vitpepparkorn3 st lagerblad1 lök i klyftor1 tsk mald ingefärakokande vattenMarinad. 0,5 dl tomatpuré0,5 dl chilisås5 msk vatten5 msk rapsolja7 msk flytande honung0,5 tsk chilipeppar1 tsk mald ingefärasalt och pepparLägg spjällen hela i en trång kastrull och häll på kokande vatten så det täcker revbenen. 2 kg tjocka revbensspjäll
grillade förkokta tjocka revben och en mustig BBQ-sås smaksatt med bl. Förkokade revbensspjäll. Ibland får man bara totalt nog av sallad, grönsaker och nyttigheter
Fortsätt med att bryna den förkokta sparrisen i pannan i några få sekunder. Lammkronan är den bit av lammet där filen hänger samman med en del av revbenen, dvs innerfilen
Igår när jag var och handlade sprang jag på tunna, färska revben till bra pris och eftersom att jag varit sugen på att testa detta ett bra tag slog jag till och började fundera på hur jag skulle tillaga dem
På sommarsäsongen kan man även grilla dessa revben på utegrill. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och koka dem långsamt i 1,5 timme. 5 kg tunna revbensspjäll (färska)
Marinad till förkokta tjocka revben som ska grillas. (till ca 1,5 kilo revben) 1 dl rapsolja 1 dl flytande margarin el. Penslas på före och under grillning, ca 10-12min om de är förkokta. ca 1,5 kilo revben