Fårostpaj recept

Spenat- och fårostpaj

Spenat- och fårostpaj

En härlig favorit. Underbar som den är, på en buffé eller till picknick, eller varför inte till brunch

Fårostpaj med spenat och torkad tomat

Börja med att ta fram filodegen ur frysen och veckla upp den. Värm ugnen till 225°. Förbered spenaten. Tina den i mikro eller låt paketet ligga framme

Fårostpaj med örtagårdssås

Pajdeg. Kör mjöl med smör i bitar i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör till en deg

Fårostpaj med örtagårdssås

blanda snabbt till en deg. låt den vila 30 min i k PAJDEG. 6 dl vetemjöl. 300 g kallt smör. 4-5 msk kallt vatten

Spenat- och fårostpaj

Den klassiska franska pajdegen. 150 gram vetemjöl lite salt 120 gram kallt smör skuret i kuber 4 msk kallt vatten Vill man absolut göra en magrare paj kan en del av smöret bytas ut mot kesella, men bäst resultat blir det med det gamla hederliga smöret i pajdegen

Spenat- och fårostpaj

Fräs spenaten och löken en liten stund, krydda med muskotnöt, salt och peppar. Fräs ytterligare en stund