Vi käkade "sillen" med kokt färskpotatis och lite förvälld, färsk, sparris. Idag blir det recept på härlig sommarmat i form av denna goda aubergine"sill" i krämig senapssås
färskpotatis, sill och gräddfil. Det var min man som sa att han var jättesugen på att äta en god silltallrik till middag så då gick vi och handlade allt vi behövde till det och det var verkligen så gott som man minns det från förra sommaren
Hacka rödlök Strimla sill i centimetertjocka skivor. Blanda ner äggen och servera med färskpotatisen. 200 g matjessill. 1400 g färskpotatis. 1200 g matjessill 1 knippe dill 1 knippe gräslök 3 msk kaviar 1 rödlök 1 dl gräddfil 2 ägg 0,5 citron 400 g färskpotatisKoka ägg och potatis, äggen ska vara hårdkokta
Midsommarafton närmar sig med stormsteg och jag har tillsammans med Klädesholmen Sill (läs mer här) tagit fram två recept på matjessill som passar finfint till midsommarbuffén
Till det så blev det en kanongod citronsill (recept från senast numret av Lantliv). Och på en annan pumpernickel lite kokt färskpotatis med majo, räkor, citron och rödlök, vill man så klicka på lite löjrom
Jag har hellre än gärna med lite färskpotatis, gräddfil, gräslök, och någon brödbit också. Oftast har vi nöjt oss med en enklare sillunch, en så kallad S