Färskpotatis ruccola recept

Potatissallad med färskpotatis, ruccola, senap m.m.

Potatissallad med färskpotatis, ruccola, senap m.m.

Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1. Blanda ner ruccola, lite basilika blad 5. 1 påse ruccola
Färskpotatissallad med ruccola

Färskpotatissallad med ruccola

Blanda med ruccolablad. Gör tunna parmesanskivor m potatisskalaren och tillsätt dem ca 1 ½ kg kokt kall färskpotatis
Potatissallad med bönor och ruccola

Potatissallad med bönor och ruccola

På vuxenkalaset var det buffé där det bland annat serverades den här härliga potatissalladen gjord på färskpotatis, bönor, ruccola mm
Ljummen potatissallad med ruccola

Ljummen potatissallad med ruccola

Jättegod potatissallad som jag tyckte var riktigt god fast det var med ruccola. Men denna gång gav ruccolan en smak som verkligen passade ihop med övriga ingredienser så det är ett måste i denna sallad
Pytt på färskpotatis och halloumi

Pytt på färskpotatis och halloumi

Lägg åt sidan, skär halloumi i bitar och stek, lägg sedan på pytten och toppa med ruccola. Pytt på överbliven kokt färskpotatis
Buffémat

Buffémat

Blanda den sedan med salladslök och ruccola på ett stort fat. 1 ½ kg delikatesspotatis eller färskpotatis3 msk olivolja1 msk gourmetsalt (jag tog ett smaksatt med örter och rosépeppar)4 salladslökar, strimlade1 stor påse ruccolasallad el. 1 ½ kg delikatesspotatis eller färskpotatis. 1 stor påse ruccolasallad
Rostad potatissallad

Rostad potatissallad

En härligt somrig sallad med rostad färskpotatis, rödlök, tomat, ruccola och god dressing. Blanda med potatisen och ruccola
Italiensk potatis

Italiensk potatis

Du kan med fördel även göra den på hela färskpotatisar eller små delikatesspotatisar. Potatisen stektes i halvor i olivolja med lite vitlök, citronhalvor, salt och peppar, tomaterna tillsattes och på slutet även ruccola, färsk basilika och slätbladig persilja samt rivet citronskal

Rostad potatissallad med mild smak av Caesar

Dela färskpotatisen på hälften och lägg i en ugnsfast form, blanda med rapsolja och svartpeppar (spara saltet till servering, det drar ut vätskan ur potatisen och de blir inte lika krispiga)