Färskpotatis med löjrom recept

Färskpotatis med löjrom och crème fraiche

Färskpotatis med löjrom och crème fraiche

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 6 st färskpotatis(ar) , kokta 4 msk löjrom 4 msk crème fraiche 1 odefinierad rödlök(ar) , finhackad Köp receptet
Färskpotatis med löjrom

Färskpotatis med löjrom

Lägg upp potatishalvorna på ett fat, lägg en klick créme fraiche på varje potatis och toppa medlöjrom
Krossad färskpotatis med löjrom

Krossad färskpotatis med löjrom

Krossa potatisen grovt med en sked. Forma ägg av löjromen och lägg ovanpå potatisen. Smaka av med salt och peppar
Färskpotatis med tillbehör

Färskpotatis med tillbehör

Potatis - grundrecept600-800 g färskpotatis, skrubbad ca 1-1,5 msk havssalt, grovt (per liter vatten) dillstjälkar 1 klyfta citron. Tillbehör100 g smör 1 msk fänkålsfrö, mortlade 1 msk misopasta (valfritt) 1 msk citronsaft 4 msk gräslök, skuren 1 citron, rivet skal blandade örter (eller blommor till garnityr) ca 100 g löjrom (eller forellrom till garnityr) 2 dl gräddfil (avrunnen i kaffefilter över natten)
Löjromstoppad Färskpotatis

Löjromstoppad Färskpotatis

Toppa potatisen med lite crème fraiche, sen lite löjrom. Helst bara med en klick smör och lite extra plockad dill
Krossad potatis med löjrom

Krossad potatis med löjrom

Krossa potatisen grovt med en sked. Forma ett ägg av löjrom och lägg ovanpå potatispucken. Smaka av med salt och peppar