Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Att passa på att göra färskost medan ramslöken står i backen är ett måste för mig
Ingredienser Portioner. 20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Du har nu en naturell färskost som du kan smaksätta fritt efter eget huvud. Nästa gång jag tillreder färskost ska jag prova att smaksätta med pepparrot, kantarellmjöl eller klippt persilja
Färskost gjord på turkisk yoghurt. 3 stora färskostbollar. 3 stora färskost. Lättgjord färskost. Ett enkelt recept utan massa konstigheter, resultatet blir en fantastiskt god och krämig ”ost”
) 200 gr philadelphia färskost ( vitlök ). Forma osten med en sked till bollar och frys in. Panera därefter bollarna i ströbröd sen ägg och sen ströbröd igen
Gräddfilsost. Koka upp mjölken på medelvärme i en kastrull. Sänk värmen, tillsätt gräddfil och salt och sjud varsamt under ständig omrörning, tills vätskan delar sig i ostmassa och vassle
Gör din egen färskost. Färskosten med varmrökt regnbåge från Börtnan hade jag beställt hos Osterian af Jemtland, den blev väldigt bra till de nya frökexen med nässla, libbsticka och vitlök