Att passa på att göra färskost medan ramslöken står i backen är ett måste för mig. Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör
Blanda färskost med basilika och ramslök. 8 msk färskost. 4 msk ramslök, färsk i strimlor. Gör så här. Banka ut skinkschnitzlarna så att de blir tunna och krydda dem med salt och svartpeppar
Ett riktigt krispigt ostpajskal fylld med en krämig ramslöksost, fick bli förrätt härom veckan. Ramslöken plockade vi i våras, men jag sköljer och torkar den innan jag fryser luftigt i påsar (blåser upp påsarna som ballonger innan jag knyter till dem)
Tycker du inte om pepparrot kan du ta enbart naturell färskost och i stället smaksätta med det du tycker om, och vid behov använder du förstås laktosfri färskost
Jag har hittills använt den i risotto, pasta, soppa, omelett, frittata, paj, guacamole, såser, kryddsmör, färskost, dipp, majonnäs, löjromssnittar, rostad potatis, smörgåsar samt salladsdressing och tänkte även använda den till musslor – kort sagt mycket användbar och vansinnigt god
Och skall man vara modemässigt korrekt så skall det kanske vara Ramslök från Gotland. Färskosten. Varenda recept man läser just nu innehåller just Ramslök
Fröknäcke med färskost smaksatt med ramslök, recept på färskost här. Det var det som fanns i min kamera efter Juni månad, inte hunnit blogga men ändå tagit lite bilder till bloggen, så att det finaste är nog detta bordet,
Toppa med rostbiffdressing och färskost. Blanda med citron och strimlad ramslök. Potatissallad med späda morötter, mandel och rostbiffdressing25 färsk potatis1 knippe späda morötter1 knippe ramslök1 skiva citron3 msk matolja200 g rostbifftimjansalt, svartpeppar(färskost)Skrubba potatis och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten, ramslök och citronskiva