Färskostmed örter och vitlök. Och så till sist över till dagens supergoda, supersomriga och superenkla recept – en färskost som du svänger ihop på mindre än fem minuter
Förra året fick Bibbi en kokbok av mig, Tommy Myllymäkis Grönsaker, tillbehör & Garnityr och förra veckan bjöd hon på en rätt därifrån, en riktig höjdare med broccoli, vitlök och färskost
Forma osten med en sked till bollar och frys in. ) 200 gr philadelphia färskost ( vitlök ). Panera därefter bollarna i ströbröd sen ägg och sen ströbröd igen
Färskostenmed varmrökt regnbåge från Börtnan hade jag beställt hos Osterian af Jemtland, den blev väldigt bra till de nya frökexen med nässla, libbsticka och vitlök
Smaksätt med salt, vitlök (inte för mycket), nymald peppar , gräslök och hackade örter. Finhacka vitlöken och fräs i lite smör om du vill mildra smaken
Lägg ostmassan i en skål och blanda ner salt med en gaffel. Rör i smaksättning som pressad vitlök och Provensalsk kryddblandning eller den smak du vill
På min blogg i Dalarnas Tidningar får Du ett förslag på vad resten av Fjällfilen kan ätas med. Pepparrot, Gräslök, Vitlök, Örter, Chili, Kardemumma, Kummin, Valnötter, Flingsalt, Svartpeppar, Soltorkade Tomater, Oliver, Honung eller ät den Naturell
Färskostarmed tre smaker - Pepparotsost med rädisa, Chileost & Örter medvitlök. Grundkryddade med lite örtsalt och en nypa vanligt salt till att börja med, därefter föll jag för frestelsen att först börja med färskriven pepparrot