Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
När kakan svalnat breds färskost över, man väljer själv vilken sort man vill ha och gillar. Det funkar även att käka den som förrätt, vi klurade lite till och kom fram till att ansjovis borde ju göra sej alldeles ypperligt att ha i den då och ett glas iskall öl till och kanske en skiva kavring vid sidan
200 g kavring eller rågkusar (mindre socker i dem). 300 g färskost. Blanda färskosten med 1 dl crème fraiche och majonnäs till en slät röra. 200 g kavring eller rågkusar (mindre socker i dem). 300 g färskost
Mixa smör och kavring till en smulig massa. 6-8 skivor kavring. 1 burk färskost med pepparrotsmak, à 125 g. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. 6-8 skivor kavring. 1 burk färskost med pepparrotsmak, 125 g ½ dl finhackad dill
Blada skaldjur, citronsaft, lök, rom, färskost, creme fraiche, dill och chilin. Vispa samman lite kokt potatis och färskost (jag använde en med smak av örter och vitlök)