Idag har jag i alla fall fyllt upp kyl och skafferi med frukt, grönt och annat hälsosamt för att göra ett försök till att förbättra matsituationen här hemma
Kanderad frukt- och nötblandning2,5 dl strösocker 2,5 dl vatten 1 msk glykos 8 krm ättiksprit 12 % 200 g blandade nötter (naturella) 200 g torkad frukt, skuren i små bitar (t ex tranbär och aprikoser). 1Cheesecake10 digestivekex 75 g smör 150 g vit choklad 300 g färskost 1 dl strösocker 1,5 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker
När alla sedan var sugna på kräftor så dukade vi upp en buffé med olika pajer, varianter på kallskuren skulle man kunna säga, varm brietårta, färskostar, miniknäcke (Wilmas och Yngdens) och så bakade jag focaccia (bästa buffébrödet)
Blanda potatismoset med färskosten och smaka av med salt och peppar. Man kan ju göra vad för något som helst med just smördeg och allt blir lite läckrare och godare vare sig det är frukt och bär, grönsaker, kött eller som på nyårsafton vanlig kokt potatis
taleggio, chaumes och en färskost smaksatt med körsbärsvin. Barnen vill gärna ha färsk frukt bland plockmaten och denna gång hade vi galiamelon och ananas
Vi äter den goda frukten varje dag, de är nästan krämiga som smör när de fått mogna på träden. Valnötscrème med Färskost 1 dl Färskost, Beyaz Peynir 1 dl Turkisk Yoghurt 1 dl hackade Valnötskärnor 1 msk Kallpressad Olivolja Havssalt Mosa färskosten med olivolja och lite salt. 1 dl Färskost