Blanda färskosten med örter och smaka av med salt. Det finns en tillfredsställelse i att veta att man inte bara bakat brödet, utan även gjort osten, även om man inte malt säden, eller mjölkat kon
Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Gör din egen färskost. Färskosten med varmrökt regnbåge från Börtnan hade jag beställt hos Osterian af Jemtland, den blev väldigt bra till de nya frökexen med nässla, libbsticka och vitlök
Häll i filmjölk och låt ligga/hänga över natten i kylskåp. I dagens Metro tipsar vi om hur man gör sin egen färskost (eller nja, det är meningen att vi skall tipsa om det, men någon har tydligen missat att skriva ut det mest väsentliga