Häll av vattnet från potatisen och rödbetorna. Idag fortsätter vi lite på dilltemat och stuvar några King Edward potatisar som serveras med grillade isterband, dom blir bara godare när skinnet spricker lite
4 Småländska isterband 900 g potatis, nykokt, i bitar 1 knippe färsk bladpersilja, grovhackad 50 g smör 2 msk vetemjöl 4,5 dl gräddmjölk 5 cm färsk pepparrot 400 g hela inlagda rödbetor salt svartpeppar, nymalen
Kineserna kallar ju inte sin lokala mat för kinamat, får man ju anta… Och den där trygga känslan man får i magen efter man ätit isterband, stuvad potatis eller annan husmanskost, kommer den från maten i sig eller minnena som är kopplade till den typen av mat
Fyll skårorna på korven med lök, gurkhack, rödbetor och de hackade äppelbitarna. ISTERBANDEN. Tina isterbanden och ta av skinnet försiktigt så de inte går sönder
Servera den stuvade potatisen med rökt fisk eller isterband, rödbetor och kapris. Oftast serverar man det till isterband men jag tycker det är lika gott eller godare till rökt fisk
Servera pytten med ägget, rödbetor och färska örter. färska örter. inlagda rödbetor. 3-4 isterband. Skala och skär potatis och lök i knappt centimetertjocka tärningar