Och doften när du stoppar de färskanässlorna i det kokande vattnet. Därför var det i sista stund som jag tog på gummistövlar, handskar och gav mig ut bland nässlorna
Idag var det vårröjning i trädgården och där stod dom igen – nässlorna – ett riktigt hatobjekt. Skölj nässlorna väl, skär bort grova stjälkar, använd handskar, de bränns som tusan
Frisk lantluft, stärkande promenader, vitaminer och nyttig mat tycks vara rena, rama hälsofaran. Åtminstone att döma efter hur maken och jag har mått halva november och större delen av december
Ett smakligt och hälsosamt matbröd med förvällda, finfördelade nässlor i degen. I stället för nässlor kan du mycket väl använda färsk eller djupfryst spenat
Gräddkokta nässlor. Blanchera nässlorna i lättsaltat vatten tills de mjuknat något. Lägg nässlorna i isvatten så att de kallnar, lyft sedan upp dem och krama ur allt vatten
Stekt makrill med krämiga nässlor och rårörda tranbärI stället för spenat bjuder jag på krämiga nässlor (har du inte tillgång till nässlor så byt till babyspenat)
Mosa med en gaffel och tillsätt till nässlorna. Lägg nässlorna i en gryta med ett par deciliter kokande vatten, sjud i 2 minuter. 3 dl sköljda finhackade brännässlor. 2 msk finhackade färska örter
100 gr nässlor. 1 msk färska örter. Fräs nässlorna med örterna ca 1 min, tillsätt äggen. Snabbt, gott och enkelt – efter en dag i köksträdgården är en Frittata perfekt