Skala och riv den färska ingefäran och blanda i grönsaksstrimlorna och pressa citron över. Rättika, morot och färsk ingefära 2 port 10-15 cm purjolök (både från den gröna och vita sidan) ca 10 cm rättika 2 morötter en bit kålrot olivolja några tummstora bitar färsk ingefära, riven citronsaft, pressad färsk citrontimjan svartpeppar flingsalt Tvätta purjolöken noggrant och skär "slantar" av den. 2 morötter
Har ni bekantat er med de färska tranbären. Runt om blomkålshuvudet har jag lagt ut morötter som också får en liten lätt marinering av kryddblandningen ovan
Skär morötterna i tunna strimlor och bryn dem i en stekpanna med olja. Koka Tagliatelle all'Uovo Barilla i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med morötterna och resten av olivoljan
2 större morötter. Riv moroten och kålen grovt, alt hacka/strimla vitkålen. Hacka löken. Rör samman grönsakerna, mjöl, bakpulver och kryddor samt äggulorna
Skala och dela morötterna och potatisen i mindre bitar. 5 stora morötter. Tillsätt morötter och potatis, grönsaksbuljong och vatten, låt puttra sakta i ca 20 minuter under lock tills grönsakerna är mjuka. 5 stora morötter
Slanta morötterna, strimla grönkålen och purjon. 2 medelstora morötter. 1 dl skalade edamemebönor (gröna, färska sojabönor som du hittar i frysdisken i välsorterade mataffärer eller asiatiska butiker). Tillsätt morötter och grönkål till vattnet och låt sjuda på meddelvärme i ca 3-4 minuter. 2 medelstora morötter. 1 dl skalade edamemebönor (gröna, färska sojabönor som du hittar i frysdisken i välsorterade mataffärer eller asiatiska butiker)