Toppa med färska örter innan servering. Jag rostade rotfrukterna i ugnen tillsammans med kycklingklubbor, den perfekta vardagsrätten som inte kräver så mycket mer än hackande
Först marinerade vi kycklingklubborna i bland annat lime, chili och ingefära över natten, ett otroligt enkelt knep för att de ska bli saftigare och mer smakrika
4 1 kg frysta eller färskakycklingklubbor 2 1/2 msk soja 1 msk ketchup 1 tsk rosmarin 1 tsk oregano 1 msk rapsolja 1/2 tsk nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 3 msk smör 1 dl vatten Till servering rostade rotfrukter het yoghurtsås Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
6 portioner syrliga kycklingklubbor. 6-7 st kycklingklubbor (ca 2 kg). 4 dl vatten 6 portioner syrliga kycklingklubbor. 6-7 st kycklingklubbor (ca 2 kg)
Dela kycklingklubborna. 4 färskakycklingklubbor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 färskakycklingklubbor 6 stora potatisar 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1½ tsk salt 1 msk kinesisk soja 1 krm svartpeppar Sötstarka dippen
Dela kycklingklubborna i leden och lägg dem i marinaden (i en bunke eller i dubbla plastpåsar). 1 kg kycklingklubbor (4 st). 1 kg kycklingklubbor (4 st)
Skär av en bit av blasten på de hela färska vitlökarna. Lägg i kycklingklubborna. 3 Gnid in kycklingklubborna med salt, peppar och dragon. 5 st hela färska vitlökar. 4 st kycklingklubbor