Krusbären mjuknar snabbt. Skeda upp krusbären över kakan. Lägg 3 dl krusbär och strösocker i en kastrull och häll på vatten, bara så att det täcker krusbären och koka i ca 2 minuter. Sprid ut ca 1 dl färskakrusbär över kakan och sätt sedan in kakan i ugnen i ca 18-20 minuter. 3 dl + 1 dl röda krusbär
(färska eller frysta, tinade). Den här veckan är det krusbärssylt som toppar gröten, en lite lyxig frukostsylt som även funkar på frukostmackan, och naturligtvis till pannkakorna
Fördelen med metoden är att smaken påminner mer om färska bär och frukter. Fasta bär som till exempel krusbär och plommon behöver koka längre än till exempel hallon och jordgubbar
Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, mineral, färska örter och citron. Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av kiwi, krusbär, gräs och grapefrukt
Krusbärsbuskarna dignade av bär och eftersom fåglarna inte ätit upp dem eller den vanliga krusbärstjuven varit framme skyndade jag mig att plocka bären under helgen
Rabarber, vinbär, krusbär, äpplen, plommon, ja listan på färska godsaker kan göras lång. För att den skulle kittla både ögon och gom lite extra strödde jag några färska dock utländska bär ovanpå
Skala tomatillos (om de är färska), skölj dem och dela i halvor. Den smakar lite syrligt och påminner vagt om omogna tomater eller krusbär kan man kanske säga
3⁄4 liter färska eller frysta bär t ex blåbär, hallon, krusbär eller jordgubbar. 3⁄4 liter färska eller frysta bär t ex blåbär, hallon, krusbär eller jordgubbar
Ett ekologiskt vitt aromatiskt vin med inslag av päron, krusbär, svartvinbärsblad och citron. Så himla fantastiskt god blev den här gratinerade hummern