Servera med vispad grädde eller vaniljglass samt färskajordgubbar eller andra bär. 150 g rumsvarmt smör1½ dl ljust rårörsocker eller ljust muscovadosocker3 äggulor + 2 äggvitor175 g mörk choklad - jag blandade 3 olika sorter, alla med hög kakaohalt, och en med smak av chili150 g mandelmjöl - ca 3½ dl½ dl grädde100 g mjölkchoklad med jordgubbarvispad grädde, färskajordgubbarDela på äggulor och äggvitor
Det är gott med jordgubbar och maräng men godast är det med färska blåbär, tycker jag. Fyllning3 dl grädde1 l skivade jordgubbar eller ca 3 dl färska blåbärev, skivade bananerRör matfett och socker poröst
Garnera med färskajordgubbar och center. Färskajordgubbar. Du behöver250 g digestivekex100 g smält smör2 rullar center + 1 till garnering5 dl vispgrädde200 g philadelphiaost1 msk florsockerKolasåsFärskajordgubbarGör såhärSmula sönder digestivekexen och blanda med smöret
Servera glassen med extra färskajordgubbar, grädde, chokladlarn eller vad du vill. Helt ljuvlig är den här jordgubbsglassen, som jag tycker du ska passa på att göra medan det fortfarande finns svenska jordgubbar att få tag på
Färskajordgubbar. Färska blåbär. Rosta den hyvlade mandeln i en torr stekpanna tills den fått färg. Bygg upp en topp av glasskulor, vispad grädde och maränger i en liten skål