Färska böngroddar recept

Färska vårrullar

Färska vårrullar

5 dl Böngroddar. 1. Skala räkorna. Det går bra att använda frysta räkor om de har tinat. 2. Skär gurka och morötter i stavar och avokadon i bitar
Koreanska böngroddar

Koreanska böngroddar

Strö sesamfrön och cayennepeppar över och servera de koreanska böngroddarna på fat eller skål. Här1 burk böngroddar (ca 400 gram) eller ca 300 gram färskaböngroddar2 msk olja1 liten purjolök, tunt skivad1-2 pressade vitlöksklyftor1 krm salt2 tsk ljus soja1 msk sesamfrön0,5 krm cayennepeppar, torkad krossad chili efter smak ex. Skölj och lägg böngroddarna i kallt vatten i ca 5 minuter. Fräs böngroddarna på medelstark värme i olja under omrörning 1 minut. 1 burk böngroddar. ca 300 gram färskaböngroddar
Pad thai med räkor och böngroddar

Pad thai med räkor och böngroddar

Tillsätt böngroddarna. 1 ask färskaböngroddar (à ca 180 g). Tina och skala räkorna. Lägg nudlarna i lättsaltat kokande vatten
Pad thai

Pad thai

Lägg sedan i broccoli, morot, chili, böngroddar och pressad vitlök och fortsätt fräsa på högsta värme ett par minuter
Vegetarisk Pad Thai – jättegott och enkelt!

Vegetarisk Pad Thai – jättegott och enkelt!

Öppna och häll av burken med böngroddar. 1 liten burk böngroddar. Efter ca 30 sekunder så blandar du i pak choien, böngroddarna och jordnötsdressingen och rör runt så allt blandas och blir varmt. 1 liten burk böngroddar
Pad thai på stekhäll

Pad thai på stekhäll

Tillsätt nudlar, morötter, äggröra, böngroddar och soja. 500 g färskaböngroddar. Det var dags för födelsedagskalas och vi funderade länge på vad vi skulle laga
Kycklinggryta på stekbordet

Kycklinggryta på stekbordet

10 st färska champinjoner. 2 konserver typ böngroddar. 10 st färska champinjoner. 2 konserver typ böngroddar
Kyckling pad thai

Kyckling pad thai

4 Nudlar 180 g risnudlar 2 msk neutral olja 2 vitlöksklyftor 100 g purjolök 100 g morot 100 g vitkål 350 g kycklingfiléer 1 msk ättiksprit (12 %) 2 msk konc kycklingfond 1 1/2 dl ostronsås 2 msk kinesisk soja 1 msk asiatisk fisksås 2 msk strösocker 4 msk neutral olja 2 stora ägg 2 dl krossade osaltade jordnötter 150 g färskaböngroddar Lägg till i inköpslistan
Vietnamesiska Vårrullar

Vietnamesiska Vårrullar

Den här gången hade vi kyckling, lite salladsblad, morötter, vårlök, gurka och böngroddar. Det här är så himla gott och fräscht och man kan variera innehållet precis som man vill, så därför blir det inget recept på den här rätten utan mera lite olika förslag på vad man kan ha i dom