Servera med vinägersås och ärtor. Koka ärtorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull, ca 2 minuter. 200 g sugersnaps eller sockerärtor
Speciellt älskad är den i Venedig, där man kan köpa de både torkade och färska. Kikärtor- kommer ursprungligen från gamla Mesopotamien, men odlas numera i Medelhavsländerna
Jag har fått många bra recept och tips ur boken LCHF för tjejer av Cathrine Schück och det som jag testat senast är ärter smaksatta med mynta och citron samt fetaost
Blanda peston med den varma potatisen och ärtorna och servera. När det bara är 1 minut kvar på potatisen, häll i ärtorna så de tinar. 3 dl ärtor, frysta. 700 g färskpotatis 2 tsk salt per liter vatten 2 dillkvistar 0,5 dl pinjenötter 1 dl parmesan, riven 2 krukor basilika 1 dl olivolja 1 citron, saften 1 klyfta vitlök 3 dl ärtor, frysta
Tina ärtor och hacka persiljan. En riktigt god sallad blir det av grovt riven blomkål, rädisor, persilja, gröna ärter och cornichons, hopblandat med en syrlig citrondressing
Färska fikon med gorgonzola och honung. Färska fikon med gorgonzola och honung Fikon Honung Gorgonzola Peppar Skiva fikonen i ca en halv centimeter tjocka s