Det är mustiga smaker och passar kanske bättre på hösten och vintern, men jag gillar att bryta av alla fräscha vårsmaker med örter och massa färska frukter och grönsaker med något lite mer rustikt som den här klassiska franska köttgrytan
Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka över två timmar. 500 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår. 1 dl grovhackade färska örter som persilja, timjan och gräslök
Jag använde färsk och torkad rosmarin, färsk och torkad timjan, enbär, muskotblomma, kryddnejlikor, svartpeppar, lagerblad, pomeranskal och färsk vitlök
högrev, ytterlår el. högrev, ytterlår el. 6 st färska tomater, tärnade. 6 st färska tomater, tärnade. Vi skulle ha lite vänner över en lördag i december, och jag ville gärna fånga julkänslan samtidigt som jag ville komma ifrån det klassiskt juliga
färsk gädda med fläsk, färsk gädda med salt spad, ostron med smör, bergfisk med lök samt salt lax. 1 kg benfri högrev, bog eller ytterlår, 3 msk smör, salt och peppar, 10 kryddpepparkorn, 2 lagerblad, ca 4 dl vatten, 2 msk kalvfond, 4 morötter, 2 gula lökar, 2 msk vetemjöl
Skär det färska fläsket i strimlor på längden, Kärna ur och skala och skär äpplet i stavar. 8 skivor oxinnanlår eller ytterlår (ca. 2 skivor fett färskt fläsk (80g). 8 skivor oxinnanlår eller ytterlår (ca. 2 skivor fett färskt fläsk (80g)
Skulle du har svårt att hitta det i affären går det att byta ut mot högrev eller ytterlår av ox. 2 bitar färsk ingefära ca 2 cm var. 5 limeblad 2 bitar färsk ingefära ca 2 cm var