Färsk trattkantarellsoppa recept

Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

Ruts trattkantarellsoppa (ca 4 port)1 liter färska trattisar (el 2-3 dl torkade som du lägger i blöt en stund innan tillagning)en klick smör1 liter buljong1 msk tomatpure1 1/2 dl grädde1 tsk citronsafthackad persilja(ev 1 msk Roquefortost, jag brukar hoppa över den)Maizena till redningSkär svampen i bitar. 1 liter färska
Trattkantarellsoppa – klassiskt recept

Trattkantarellsoppa – klassiskt recept

Servera i djupa skålar och toppa med lite färsk oregano. 1 l trattkantareller, färska eller 500 g frysta och stekta. 1 msk hackad färsk oregano
Enkel trattkantarellsoppa

Enkel trattkantarellsoppa

färsk persilja. Igår åt vi en så god trattkantarellsoppa till lunch. Smaka av med salt, vitpeppar och färsk hackad persilja
Trattkantarellsoppa med riven parmesan

Trattkantarellsoppa med riven parmesan

Fräs svamp och lök i smöret. Tillsätt vatten, hönsbuljong och grädde. Koka i 10 minuter. Kör soppan slät i mixer eller med en stavmixer
Trattkantarellsoppa med ädelostkräm

Trattkantarellsoppa med ädelostkräm

1 msk hackad färsk rosmarin. 1 msk hackad färsk rosmarin. 2 portioner1½ dl förvällda trattkantareller eller blötlagda torkade trattkantareller
Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

1 l färska eller 1 dl torkade trattkantareller. Ta undan några små hela svampar. Skär svampen i mindre bitar
Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

I svamptider tar man givetvis färska. Hacka gärna över lite färsk bladpersilja vid servering. Trattkantarellsoppa 4 port
Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

1 liter färska trattkantareller (ca 250 g förvällda). 1 liter färska trattkantareller (ca 250 g förvällda)
Kikkoman Trattkantarellsoppa med cognac

Kikkoman Trattkantarellsoppa med cognac

Färska trattkantareller. Här kommer receptet på trattkantarellsoppan. Färska trattkantareller. 150 g färska trattkantareller. 150 g färska trattkantareller
Trattkantarellsoppa med gorgonzola

Trattkantarellsoppa med gorgonzola

Häll upp i skålar och garnera med svampen och ev färska basilikablad. 400 g färska rensade trattkantareller (eller 35 g torkade)
2 msk smör
1 st gul lök0. -Mama Skogly ♥ 400 g färska
Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

300 g färska trattkantareller, rensade (eller 25 g torkade) 3 schalottenlökar 1 klyfta vitlök 2 msk smör 1 msk vetemjöl 1 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 3 dl mellangrädde (eller vispgrädde) 2 krm salt 1 krm vitpeppar 1 tsk vitvinsvinäger 0,75 dl torr sherry 1 dl persilja (och/eller gräslök) till garnering
Trattkantarellsoppa med chevré

Trattkantarellsoppa med chevré

Klipp ner lite färsk timjan och i med lite sambal. 300 g trattkantareller (frysta med spad)0,5 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré0,75 grönsaksbuljongtärning0,5 dl gräddefärsk timjansvartpepparsambal efter smak40 g chevréHacka löken och riv vitlöken. 0,5 dl gräddefärsk timjansvartpepparsambal efter smak