Ruts trattkantarellsoppa (ca 4 port)1 liter färska trattisar (el 2-3 dl torkade som du lägger i blöt en stund innan tillagning)en klick smör1 liter buljong1 msk tomatpure1 1/2 dl grädde1 tsk citronsafthackad persilja(ev 1 msk Roquefortost, jag brukar hoppa över den)Maizena till redningSkär svampen i bitar. 1 liter färska
Färska trattisar ska det vara…. 150 g färska trattkantareller. 150 g färska trattkantareller. Denna soppa gjorde jag för ca 1 år sedan och nu var det åter dax
Färska trattkantareller. Här kommer receptet på trattkantarellsoppan. Färska trattkantareller. 150 g färska trattkantareller. 150 g färska trattkantareller
Häll upp i skålar och garnera med svampen och ev färska basilikablad. 400 g färska rensade trattkantareller (eller 35 g torkade) 2 msk smör 1 st gul lök0. -Mama Skogly ♥ 400 g färska
Klipp ner lite färsk timjan och i med lite sambal. 300 g trattkantareller (frysta med spad)0,5 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré0,75 grönsaksbuljongtärning0,5 dl gräddefärsk timjansvartpepparsambal efter smak40 g chevréHacka löken och riv vitlöken. 0,5 dl gräddefärsk timjansvartpepparsambal efter smak