Denna risotton är smaksatt med paprikapulver och toppad med både färsk spenat och tomater, alltså får ni i er ett gäng vitaminbokstäver och antioxidanter (läs gärna här om du blir intresserad och vill veta mer)
Helst färsktonfisk bara lätt halstrad, men även burkvarianten fungerar. Den färska är rätt dyr vilket innebär att man inte kan äta den dagligdags, men då och då finns det absolut ekonomi till
Födelsedagsgrisen hade valt färsktonfisk och risotto till fredagsmiddag och så fick det naturligtvis bli, nya bubblor bubblade i glasen och vi avslutade kvällen med en drink istället för efterrätt
Till röstin åt vi färsktonfisk och ansjovismajonnäs, ett spännande sätt att smaksätta majo på och som passade lika bra till röstin som den gjorde till fisken
Om du vill äta risotto bara som den är till middag eller förrätt skulle jag dock rekommendera att ta i lite mindre selleri samt tillsätta lite mer smaker som färska örter, knaperstekt bacon osv
Börja medrisotton. Lägg upp på varma tallrikar och servera risotto och mangosallad till. Lägg ris, kokosmjölk, vatten och kycklingfond tillsammans med limebladen och salt i en kastrull
färsk koriander. När jag inför Valborg letade efter recept på tillbehör till grillad tonfisk så fastnade jag på en matblogg, kökskatten och där fanns en underbar tomatsalsa och ruccola med parmesan som var jättebra till tonfisk och som jag tyckte gick fint till risotton också