Färsk svamp recept

Portvinsstek med färsk svamp

Portvinsstek med färsk svamp

Borsta av svampen, ansa den och skär i jämnstora bitar. Ta upp örtbuketten ur grytan och smaka av svamp- och lökblandningen med salt och peppar
Paprikastroganoff med färsk svamp, kyckling och rökt sidfläsk.

Paprikastroganoff med färsk svamp, kyckling och rökt sidfläsk.

· 4 kycklingfiléer · 100 gr rökt sidfläsk · 1 färsk paprika · 2 msk piemento. Eller vanligt paprikapulver · 2 vitlöksklyftor · 2 schalottenlök · 3 dl creme fraiche · 10 skogschampinjoner eller annan god färsksvamp · 2 dl. 1 färsk paprika
Kyckling, svamp och spenatgryta med smak av timjan

Kyckling, svamp och spenatgryta med smak av timjan

70g färsk spenat (eller cirka 100g fryst spenat). 1 burk smaksatt creme fraiche svamp och timjan och 1/2 burk vanlig creme fraiche. 70g färsk spenat (eller cirka 100g fryst spenat). 1 burk smaksatt creme fraiche svamp och timjan och 1/2 burk vanlig creme fraiche
Karl-Johan svamp pasta

Karl-Johan svamp pasta

Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Färska kantareller å pasta...

Färska kantareller å pasta...

Stek svampen i olja på ganska hög värme tills de"knäpper till" i den och de fått fin färg. Vänd ner den färdigkokta och avrunna pastan med kycklingen och svampen
Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin

Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin

Hacka i en vitlöksklyfta och några nävar brödsmulor av färskt eller dagsgammalt bröd. I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök
Stuvad svamp

Stuvad svamp

Färsksvamp. rensad färsk. Borsta svampen, skölj den om det behövs och skär den i bitar. Färsksvamp. färska eller djupfrysta
Färsk canneloni med bacon- och köttfärsröra

Färsk canneloni med bacon- och köttfärsröra

Maken fick utan svamp eftersom det inte är någon favorit. Hacka svampen och fräs. 2 paket bacon0,5 burk Cantadou vitlök1 gul lök500 g köttfärsfärska champinjonerpizzakrydda1 dl chilisås1 köttbuljongtärning1 skvätt sojaOstsås. 1 parmesanost2 förpackningar färska lasagneplattor (jag hade från Coop)Klipp baconet och fräs. 2 förpackningar färska lasagneplattor (jag hade från Coop)
Svamp och ädelost lasagne

Svamp och ädelost lasagne

(om du lagar med färsksvamp så. svamp och ädelostlasagnen häromsisten. Vilken sorts svamp man har spelar mindre betydelse
Svamp och lök piroger

Svamp och lök piroger

Hacka svampen, löken och vitlöken. 150 g färsksvamp. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut smördegen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut till 2-3 mm
Torka svamp

Torka svamp

Lägga svampen i ljummet vatten en halvtimme och använda som ”färsk”svamp. Svampen måste vara helt torr innan man lägger i glasburk med lock
Svampens dag och ostpaj med blandad svamp

Svampens dag och ostpaj med blandad svamp

Stek sedan svampen till nästan all vätska försvunnit. Lägg svamp och lök i pajskalet. Imorgon den 5 september är det Svampens dag och om ni inte redan har något annat gott att bjuda på så kan jag rekommendera den här goda pajen. Man kan göra den på vilken smakrik ost som helst t ex Västerbotten, och vilka svampar man vill men jag valde extralagrad, stark Danbo och ca 1/3 var av färsk shiitake, kantarell och champinjon. Ostpaj med blandad svamp, ca 6 portioner3 dl vetemjöl125 g smör2 mask vatten4 schalottenlökar, finhackade750 g färsksvamp3 dl riven smakrik ost3 ägg3 dl mjölksalt och pepparSmula samman vetemjöl och smör förhand eller i matberedare, jag valde det senare. 750 g färsksvamp
#12: SVAMP: Kantarell & portobello med timjanpolenta

#12: SVAMP: Kantarell & portobello med timjanpolenta

Dagens grönsak är ingen grönsak – för svamp är ju svamp. Men nu är det svamptider och det är härligt att njuta av frästa kantareller och andra svampar till förrätter och andra smårätter