Spätta. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Spätta. Lägg spättafiléerna i en ugnsfast form. Servera spättan med couscoussallad och yoghurtdipp. 600 g Rödspättafile. 1 st krukor Bladpersilja - färsk
4 800 g rödspätta Potatis 900 g fast potatis 1/2 purjolök Gräslökstzatziki 1/2 gurka 1 vitlöksklyfta 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 2 dl matyoghurt salt och peppar Rödspätta 1/2 dl vetemjöl 3 msk smör eller margarin Till servering 1 citron 65 g machésallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Spätta. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Jag föredrar färska spättfilér, men om du använder frysta behöver de tinas först. Ugnsbakad spätta. Salt och pepparGör så härRulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en ugnssäker form
Skär broccolin i bitar om du använder färsk och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Efter önskemål från mannen har något så ovanligt (ja, i det här hushållet alltså) som spätta tillagats
Salta och peppra spättafiléerna efter smak. 600 g Rödspättafile. 5 st Persilja - färsk. 1. Potatis. Skala potatisen och koka i saltat vatten tills den är mjuk
4 800 g rödspättafilé 900 g fast potatis 2 ägg salt och peppar 2 dl vetemjöl 1/2 ask färsk dill (à 20 g) 2 dl crème fraiche 250 g broccoli 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare