Färsk rödbetor vitlök recept

Rårivna färska rödbetor

Rårivna färska rödbetor

klyftor pressad vitlök. Skala och ansa dom färskarödbetorna, riv dom sedan på ett rivjärn eller ta hjälp av en matberedare
Rödbetor med fetaost och timjan

Rödbetor med fetaost och timjan

Blanda i en ugnsfast form tillsammans med olivolja, timjankvistar och vitlök. 800 g rödbetor (alt. 1/3 kruka timjan färsk. 3 vitlöksklyftor , krossade. 800 g rödbetor (alt. 1/3 kruka timjan färsk. 3 vitlöksklyftor , krossade

Fläskfilé, rödbetor och rödvinssås

Krydda med örtkryddor, färska eller torkade, olivolja och soja och lägg i en påse några timmar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök

Färsk torsk på risottobädd

Skala, hacka och smörfräs lök och vitlök några minuter. Eller vad sägs om Färsk torskfile på en rödbetsrisottobädd och färsk sparris
Rödbetor och stora vita bönor

Rödbetor och stora vita bönor

Låt fräsa en stund och blanda sedan i de färdigkokta stora vita bönorna tillsammans med väl sköljd färsk bladspenat
Rödbetor med ruccolasmör

Rödbetor med ruccolasmör

timjan, gärna färsk. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten med vitlök, lagerblad och timjan tills de är genomkokta
Kryddig soppa med vitkål och rödbetor

Kryddig soppa med vitkål och rödbetor

Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala och grovriv rödbetorna. 2 vitlöksklyftor. 500 g färskarödbetor. Låt detta koka upp och sedan koka på svag värme i ca 40 minuter eller tills kålen och rödbetorna är mjuka. 2 vitlöksklyftor
Tid för rödbetor

Tid för rödbetor

Skär kycklingen i rejäla bitar och marinera i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök och låt stå i kylen någon timma
Köttfärsbiffar med rödbetor

Köttfärsbiffar med rödbetor

Skala och hacka vitlöken. Skala och grovriv rödbetorna. Blanda färsen med vitlök, rödbetor, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl av grädden till en jämn smet. 1 st vitlöksklyfta. 150 g rödbetor. 1 dl hackad färsk persilja

Lammfärslasagne med rödbetor

Hacka lök och vitlök fint. En lasagne med lammfärs, rivna rödbetor och chevré. Rör ner rödbetor, rosmarin, balsamvinäger och fond och låt koka samman på svag värme i ett par minuter