Mandelmassa. Mandelmassan är ganska kletig. Lägg mandelmjölet och agavesirapen i en mixer och mixa 1-2 minuter tills du har en slät mandelmassa. 1 dl Dadlar Färska
Dela den färska smördegaplattan i två delar. Riv mandelmassan över äppleskivorna. Servera med vispad grädde eller vaniljglass En rektangulär färsk smördegsplatta i rulle eller två frysta plattor
Eftersom jag skulle vara borta hela helgen tänkte jag att familjen kunde behöva nåt bakat att äta för att inte märka att jag var borta, så jag slängde ihop en jordgubbskaka med mandelmassa
färsk mynta, att garnera med. Skeda över passionsfruktsåsen och toppa med den rostade mandelmassan. 2 Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och riv över mandelmassan på den grova delen av rivjärnet. 3 Vispa färskost och grädde fluffigt med vaniljsockret. 3 liter färska jordgubbar. 100 g mandelmassa
8-10 bitar 300 g mandelmassa 150 g rumsvarmt smör 3 rumsvarma ägg 2 dl färska hallon smör till formen Till servering 500 g färska jordgubbar 2 dl vispgrädde 1 krm vaniljpulver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Bred ut mangopurén över äpplena - från burk eller mixat fruktkött från färsk mango. Riv mandelmassan fint, och blanda med de lätt uppvispade äggvitorna till en jämn smet
Riv mandelmassan och blanda med ägget. Garnera med färsk frukt. 100 g mandelmassa. 100 g färsk frukt. Lägg ett bakplåtspapper på en tallrik med diametern 10 cm
Tillsätt färska, urkärnade dadlar och bittermandelaromen. Har vid flera tillfällen funderat på att göra egen mandelmassa, oftast i samband med att jag får för mig att baka semlor eller liknande
Tillsätt urkärnade färska dadlar, vaniljpulver och vatten och mixa ihop till en slät kräm. Detta år blev det klassiska lussebullar med både smör och socker men med en fyllning på hemmagjord mandelmassa som är sötad med dadlar
Riv mandelmassan grovt och rör samman med äggen och smöret. Den är lätt att röra ihop, går utmärkt att frysa och går att servera som den är eller som här med grädde och färska bär
Varken Jennifer eller Evelina gillar mandelmassa så de var en aning skeptiska när jag berättade att vi skulle ha det i, men efter att de fått smaka på fyllningen så var de frälsta