Färsk lammfilé recept

Helstekt lammfilé med rosmarinpotatis och getostsås

Helstekt lammfilé med rosmarinpotatis och getostsås

Jag skar potatisen i stavar (som pommes) och kryddade med olivolja och massor av färsk rosmarin. Till varmrätt hade vi kommit över en superfin bit lammfilé som vi marinerade ordentligt innan vi helstekte den i ugnen
Örtstekt lammfilé

Örtstekt lammfilé

700 g lammfilé. 1 msk hackad färsk rosmarin. Krydda köttet och bryn runt om i smör. Hacka vitlök och lök och blanda med örterna
Lammfilé med örtsås - Pavlova

Lammfilé med örtsås - Pavlova

På menyn stod lamm med ugnsrostad färskpotatis, till dessert en stor pavlovatårta med passionfrukt & lime curd

Örtbakad Lammfilé med rödvinssås, gratinerat potatismos med västerbottensost & Sparrisknyten

Färsk timjan. Lammfilé. Färsk timjan. Lammfilé. 1 kg lammfilé (Gärna ekologiskt). 1 kg lammfilé. Jag är en av de utvalda svenska matbloggare som fått äran att komponera ihop ett recept till en av Cono Surs viner i en recepttävling där vi är flera matbloggare från Sverige, Storbritannien, Finland och Irland som deltar i tävlingen om huvudvinsten som kommer att vara en resa till Chile för att besöka Cono surs anläggningar, cono sur vineyards & winery, för mig och en vän, vilken dröm…
Örtdressad lammfilé med citron och vitlök

Örtdressad lammfilé med citron och vitlök

8 bufféportioner 800 g lammytterfilé 1 tsk salt 2 krm peppar smör till stekning färsk timjan till garnering Dressing 2 pressade vitlöksklyftor 1/2 msk finhackad rosmarin finrivet skal av 1/2 citron 2 msk balsamvinäger 1/2 dl olivolja 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Lammfilé i Alperna

Lammfilé i Alperna

Pensla potatishalvorna med olivolja, salta, peppra och strö över hackad rosmarin (gärna färsk, annars torkad)
Örtbakad lammfilé med getostpotatisterrin

Örtbakad lammfilé med getostpotatisterrin

Lammfilé400-500 g lammfilé 1,5 dl blandade örter, hackade (persilja, basilika, timjan, rosmarin) 1 klyfta vitlök, hackad 0,5 tsk svartpeppar, nymald. Sås2 dl rött portvin 3 dl rött vin 2 dl vatten 4 msk koncentrerad kalvfond 2 tsk Maizena majsstärkelse 50 g smör 2 msk timjanblad, färska eller 1 tsk torkad timjan 2 msk mejramblad, färska (eller 1 tsk torkad mejram) 2 tsk tomatpuré 0,5 klyfta vitlök, liten, pressad
Lammfilé på Trettondagsafton

Lammfilé på Trettondagsafton

Lammfilé. Rödvinssås4dl rödvin av kraftigare sort4dl vatten20g bacon1msk färsk rosmarin3msk oxfond med rödving (bong)30g fintärnad morot3msk fintärnad schalottenlök1msk olja50g smörs/pFräs bacon, lök, morot och rosmarin i olja i en panna. 1msk färsk rosmarin
Lammfilé med timjan och gröna ärter

Lammfilé med timjan och gröna ärter

Börja med att ta fram lammfiléerna. När smöret har tystnat, lägg i lammfiléerna och stek på hög värme. Ta upp lammfiléerna och lägg på en skärbräda att vila
Örtstekt lammfilé

Örtstekt lammfilé

2 msk färsk timjan. 1 msk färsk rosmarin. Krydda köttet med salt och peppar och bryn runt om i smör. Blanda finhackade örter med hackad vitlök och lök och vänd köttet i blandningen
Lammfilé med morotsmos

Lammfilé med morotsmos

2 msk färska örter. Sätt ugnen på 150 grader. Krydda köttet med salt och peppar runt om och klappa in örterna
Gratinerat baconmos med lammfilé

Gratinerat baconmos med lammfilé

Lammfilé. 1 msk persilja, färsk eller fryst. Om man ska sammanfatta denna rätt med ett ord så skulle jag säga “fantastisk”
Sallad Kam Bing med lammfilé

Sallad Kam Bing med lammfilé

Salta lammfiléerna och låt vila. 100g böngroddar (färska). 1 kruka färsk koriander. 1 kruka färsk basilika (gärna thaibasilika). 2 lammfiléer. Stek lammfiléerna i olivolja och låt dem gå färdigt i ugnen tills de har en innertemperatur på 50 grader. 1 kruka färsk koriander. 1 kruka färsk basilika. 2 lammfiléer