Till fisken kokade jag färskpotatis och gjorde en äggsås. När vi var och åt på Långedrags värdshus härom veckan så valde jag pocherad kummel med äggsås vilket var väldigt gott
Gör så här Gräddmjölkskokt kummel. Lägg bitarna av kummel i en liten ugnssäker form. 600 g kummel, gärna ryggbiten. 3 kvistar färsk timjan. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Gräddmjölkskokt kummel. 600 g kummel, gärna ryggbiten 3 dl Arla Köket® gräddmjölk 3 kvistar färsk timjan 2 tsk salt Potatiskräm med purjolök
färska tångräkor. Skär skåror i kummelskinnet och stek kummeln krispig på skinnsidan i lite rapsolja. Lägg upp kummeln och avsluta med havskräftflarnet
Färsk koriander och färsk chili till garnering(En bit sötpotatis). I Sydamerika, inte minst Peru och Chile, är det vanligt att en ceviche görs på det relativt fasta köttet från kummel, en släkting till torsk
Det går ju att göra den vardaglig, med ett paket fryst torsk eller liknande, och det går att lyxa till den i all oändlighet, genom att välja flera olika färska fiskar och även skaldjur
färsk hackad koriander – hälften att koka med på slutet, resten till servering/dekoration. Det går även bra att göra den på någon fisk såsom lax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel
4 portioner1 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller 600 g fiskfilé1 tsk saltCitronsås. 2 msk smör eller margarin4 msk vetemjöl2 dl fiskspad2 dl grädde1 äggulaev saltnymald vit- eller svartpeppar2 msk pressad citronsaft2 pkt djupfryst broccoli ellerhel spenat, ca 500 geller motsvarande mängd färskTill 2 portioner. Beräkna 200 - 300 g färska räkor eller 1 burk musslor i vatten. 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller. 200 - 300 g färska räkor
Tonfisk färsk, halstras lätt, bör ej ätas vällagad då den lätt blir torr och tappar sin fina färg. 1 pkt färska haricots verts, skär av ändarna och dela bönorna på mitten. Kummel 48-55 grader. 1 pkt färska haricots verts, skär av ändarna och dela bönorna på mitten
färsk dill och basilika. färsk dill och basilika. 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel. Fiskgryta med saffran 4 portioner 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel
600 g kolja, kummel eller exempelvis torsk (helst färsk). Att köra broccoli och sparris i ugnen såhär, med olivolja, salt och vitlök och sen bara pressa citron över är så oerhört gott