Färsk fisk såklart, goda tomater och en krämig sås men lite "sting" i. 600 g koljafilé. 600 g koljafilé. Köttfri måndag, fisk på tisdag, soppa på torsdag
4 900 g fast potatis Äggsås 3 ägg 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja 2 morötter Fisk ca 600 g färskkolja salt peppar Lägg till i inköpslistan
örtkryddor efter smak, jag tog oregano men färsk basilika är nog också gott. Vit fisk såsom kolja och torsk är ju väldigt gott men behöver ofta lite hjälp på traven för att få upp smakerna
2 450 g potatis (gärna cecile) 1 msk riven färsk pepparrot 1/2 citron 1/2 gurka 2 salladslökar 1 ask färsk dill 1 hjärtsallad ca 400 g koljafilé 50 g smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Räkröra50 g färsk pepparrot, riven 300 g skalade räkor 3 ägg, hårdkokta och rivna 5 kvist dill, hackade salt svartpeppar. Kolja600 g koljafilé smör, till stekning
Ta ut koljan och toppa med resten av räkorna samt lite hackad dill. Skär koljafiléen i bitar - förslagsvis 4-6 bitar. 550-600 gram koljafilé, förslagsvis skuren i 6 bitar. 1 dl hackad färsk dill