Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
4 kycklingfiléer3 morötter1/2 gurka1 röd chili3 cm färsk ingefära1 solo vitlök3 msk hoi sin sås2 msk vitvinsvinäger2 msk råsocker2 msk sherry1 hönsbuljongtärning5 dl vattenev lite potatismjölstrimla kycklingen och stek den i olja
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Kinamat har ofta ett väldigt högt innehåll glutamat. 2 cm fingerstorlek av färsk ingefära, som skivas i mm tunna skivor. 2 cm fingerstorlek av färsk ingefära, som skivas i mm tunna skivor
Gillar ni ”svensk” kinamat så är det här en riktig kanonrätt. 3 cm färsk ingefära. 3 cm färsk ingefära. Som ni märkt har jag alldeles snöat in på det här med asiatisk mat och då framförallt kinesiskt
Kineserna kallar ju inte sin lokala mat för kinamat, får man ju anta… Och den där trygga känslan man får i magen efter man ätit isterband, stuvad potatis eller annan husmanskost, kommer den från maten i sig eller minnena som är kopplade till den typen av mat
Mer bröd, såhär gör jag det ofta, med en lite lösare deg, som jag hårdbakar, det här kunde bakats lite till egentligen, det blir ett segt storporigt bröd som håller sig färskt i flera dagar