Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche
Putsa kalvsteken och bind upp den. Smält smöret och tillsätt oljan i en tjockbottnad gryta( bäst är gjutjärn)och bryn kalvsteken tills den fått vacker gyllenbrun färg runt om, tillsätt vinet och buljongtärningarna, stäng av värmen
färsk rosmarin. Kalvstek som får ligga i en magisk marinad över natten. Lägg hela lökar, äpplen, hela vitlöksklyftor och några fina kvistar färsk rosmarin runt steken
Lagade en väldigt god söndagsmiddag igår av kalvstek, gräddig örtagårdssås och tillbehör, ni ska få recept på den senare men först en grymt god pasta med färsk ravioli
färsk gädda med fläsk, färsk gädda med salt spad, ostron med smör, bergfisk med lök samt salt lax. Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre
Nästa gång ska jag dessutom laga såsen på färsk tonfisk som jag kokar själv. 900 gram kalvstek (benfri i så fall) eller innanlår. 900 gram kalvstek (benfri i så fall) eller innanlår
4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra). 8 blad färsk salvia. 4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra). 8 blad färsk salvia
Caponata 4 pers2 aubergine2 röda paprikor2 stora tomater1 gul lök4 selleristänger100 gram pinjekärnor200 gram gröna urkärnade oliver2 dl rödvinsvinäger1 tsk socker (man kan strunta i det)OlivoljaSalt och pepparFärsk basilika till pyntGör så här. 1 bit kalvstek ca 600 gram1 stor morot2 selleristänger1 gul lök1 kvist färsk rosmarin3 lagerblad2 enbär1/2 flaska vitt vinca 1/2 liter vatten (beror på kastrullen storlek men det ska täcka köttet gott)2 köttbuljongtärningarGör så här. 1 bit kalvstek ca 600 gram
ca 500 g kalvstek 1 paket färsk mozzarella 8 skivor serranoskinka 50 g riven parmesan salt peppar 400 g krossade tomater 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja Gör såhär. Skär kalvsteken i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. ca 500 g kalvstek. 1 paket färsk mozzarella
Avnjutes gladeligen väl kylt med färska smultron, vispad grädde och en mandelbiskvi. Den kanske vanligaste kalla förrätten är Vitello tonnato, en kall kalvstek skuren i tunna skivor och täckt av en riklig tonfiskmajonnäs och kapris