Färsk kalvstek recept

Marinerad kalvstek

Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche
Kalvstek med druvor (Arrosto di vitello all´uva)

Kalvstek med druvor (Arrosto di vitello all´uva)

Putsa kalvsteken och bind upp den. Smält smöret och tillsätt oljan i en tjockbottnad gryta( bäst är gjutjärn)och bryn kalvsteken tills den fått vacker gyllenbrun färg runt om, tillsätt vinet och buljongtärningarna, stäng av värmen
Kalvstek

Kalvstek

Strö över den färska rosmarinen. Putsa kalvsteken ren från eventuella hinnor. Häll marinaden i en tätslutande plastpåse och lägg i kalvsteken
Rosastekt kalvstek provencale i Crock Pot

Rosastekt kalvstek provencale i Crock Pot

färsk rosmarin. Kalvstek som får ligga i en magisk marinad över natten. Lägg hela lökar, äpplen, hela vitlöksklyftor och några fina kvistar färsk rosmarin runt steken
Fransk kalvstek

Fransk kalvstek

1 kg kalvstek 100 g bacon 1 gul lök 1 morot 2 stjälkar stjälkselleri 0,5 burk tomat 1 msk tomatpuré 3,5 dl vitt vin, torrt [0,5 flaska] 2 klyftor vitlök arrowrot salt vitpeppar 1 kruka färsk basilika 3 msk smör 12-15 steklökar 200 g champinjoner 1-2 förp frysta haricots verts
Ravioli i ost och baconsås

Ravioli i ost och baconsås

Lagade en väldigt god söndagsmiddag igår av kalvstek, gräddig örtagårdssås och tillbehör, ni ska få recept på den senare men först en grymt god pasta med färsk ravioli
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

färsk gädda med fläsk, färsk gädda med salt spad, ostron med smör, bergfisk med lök samt salt lax. Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre
Vitello Tonnato - kött och fisk på italienska.

Vitello Tonnato - kött och fisk på italienska.

Nästa gång ska jag dessutom laga såsen på färsk tonfisk som jag kokar själv. 900 gram kalvstek (benfri i så fall) eller innanlår. 900 gram kalvstek (benfri i så fall) eller innanlår
Saltimbocca à la romana

Saltimbocca à la romana

4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra). 8 blad färsk salvia. 4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra). 8 blad färsk salvia
Kokt kalvkött med salsa verde

Kokt kalvkött med salsa verde

färska myntablad. Sätt en köttermometer i kalvstekens mitt. 1 kg benfri kalvstek. 1 1/2 dl färsk basilika grovhackad
Vitello Tonnato & Caponata

Vitello Tonnato & Caponata

Caponata 4 pers2 aubergine2 röda paprikor2 stora tomater1 gul lök4 selleristänger100 gram pinjekärnor200 gram gröna urkärnade oliver2 dl rödvinsvinäger1 tsk socker (man kan strunta i det)OlivoljaSalt och pepparFärsk basilika till pyntGör så här. 1 bit kalvstek ca 600 gram1 stor morot2 selleristänger1 gul lök1 kvist färsk rosmarin3 lagerblad2 enbär1/2 flaska vitt vinca 1/2 liter vatten (beror på kastrullen storlek men det ska täcka köttet gott)2 köttbuljongtärningarGör så här. 1 bit kalvstek ca 600 gram
Kalvrullader i tomatsås

Kalvrullader i tomatsås

ca 500 g kalvstek 1 paket färsk mozzarella 8 skivor serranoskinka 50 g riven parmesan salt peppar 400 g krossade tomater 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja Gör såhär. Skär kalvsteken i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. ca 500 g kalvstek. 1 paket färsk mozzarella

Monferrato – finsmakarens näste söder om Torino

Avnjutes gladeligen väl kylt med färska smultron, vispad grädde och en mandelbiskvi. Den kanske vanligaste kalla förrätten är Vitello tonnato, en kall kalvstek skuren i tunna skivor och täckt av en riklig tonfiskmajonnäs och kapris
Kalvstek med rosmarin och äpplen

Kalvstek med rosmarin och äpplen

färsk rosmarin. färsk rosmarin. 1 kalvstek på ca 900 g. 1 kalvstek på ca 900 g 4 scharlottenlökar. Åter igen måndag och vardag