Färsk thaibasilika. 1. Skär kalkonfilén i strimlor. Lägg den i en skål och marinera ca 30 min i finhackad vitlök, fint skivad chili, fish sauce, oyster sauce, ett stänk aromat, kycklingfond och svartpeppar
Plötsligt låg där några paket färsk kalkonbröstfilé i familjestorlek på ca 4 hg. Kalkon är en favorit som man sällan kan äta om man man inte lätt slänger in en 4 kilos fågel i ugnen
Woken är faktiskt betydligt godare än den ser ut, så ge den gärna en chans trots allt700 g kalkonbröstfilé½ dl soja - glutenfri vid behov1 msk flytande honung1 stor vitlöksklyfta - pressad eller finriven1 msk balsamvinäger av valfritt slagca 20 g färsk ingefära - riv den fint och pressa ur saften200 g morötter200 g färsk vitkål100 g purjolök1 burk böngroddar1½ dl vatten1 msk maizenamjöl1 - 2 tsk sesamolja3 msk sojaneutral olja att woka iVispa ihop marinaden. ca 20 g färsk ingefära. 200 g färsk vitkål
ca 5 blad färsk salvia. ca 5 blad färsk salvia. Just nu är jag i en såndär svacka när jag har lite dålig inspiration, eller som Mats kallade det, Kock-kramp
3 msk färsk timjan. 3 msk färsk timjan. Torsdag 10 december 2015. Nu har vi kommit så långt i vår nedräkning till jul att entalen är slut och nu börjas det med flertal
½ dl färsk koriander. Skär kalkonfilén i två cm breda och ca tio cm långa strimlor. Blanda ströbröd, citronskal och koriander i en skål och krydda med salt och peppar