Färsk kalkonbröstfile recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé - Ingelsta kalkon

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé - Ingelsta kalkon

Ingredienser 800 g kalkonbröstfilé 1 msk smör till stekning 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 3 dl rödvin 2 st vitlöksklyftor 0,5 dl balsamvinäger 0,5 dl kinesisk soja färska örter - t
Kalkonfilé

Kalkonfilé

Plötsligt låg där några paket färsk kalkonbröstfilé i familjestorlek på ca 4 hg.   Kalkon är en favorit som man sällan kan äta om man man inte lätt slänger in en 4 kilos fågel i ugnen
Snabblagad gryta med kalkon

Snabblagad gryta med kalkon

1 näve färsk basilika. 1 näve färsk basilika. Hej på er. Här får ni ett lättlagat recept som kanske kan passa bra att göra till helgen
Vardagswok med kalkon och grönsaker

Vardagswok med kalkon och grönsaker

Woken är faktiskt betydligt godare än den ser ut, så ge den gärna en chans trots allt700 g kalkonbröstfilé½ dl soja - glutenfri vid behov1 msk flytande honung1 stor vitlöksklyfta - pressad eller finriven1 msk balsamvinäger av valfritt slagca 20 g färsk ingefära - riv den fint och pressa ur saften200 g morötter200 g färsk vitkål100 g purjolök1 burk böngroddar1½ dl vatten1 msk maizenamjöl1 - 2 tsk sesamolja3 msk sojaneutral olja att woka iVispa ihop marinaden. ca 20 g färsk ingefära. 200 g färsk vitkål

Fylld och grillad kalkonbröstfilé

400 gram spenat , färsk bladspenat (eller 100 g fryst). 2 msk parmesanost , färskriven. 1. Skär kalkonfilén i 4 -skivor på längden
Kalkonsallad med bbq-dressing.

Kalkonsallad med bbq-dressing.

Vi använde oss av färsk kalkonbröstfilé som stektes och kryddades med enbart salt och svartpeppar. Torsdag 22 januari 2015

Heltstekt kalkonbröstfilé

Färsk dill. 1 knippe färsk grön sparris. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kalkonfilén i en stekpanna med smör

Kalkongratäng med bulgur och sockerärtor

KalkongratängIngredienser250g kalkonbröstfilé1 msk olivolja1/4 broccolibukett1/4 röd paprika3st färska champinjoner1 msk kycklingfond1 msk aijvar relish2,5 dl matlagningsgrädde1 msk färsk hackad bladpersilja½ tsk sambal olek½ liten gul lök1 vitlöksklyfta1krm svartpeppar½ tsk saltca ½-1 dl riven parmesanTill servering200g sockerärtorBulgurInstruktionerStrimla kalkonfiléen i fina bitar och stek i olivoljan

Kalkongryta med bacon

1-2 tsk torkad timjan eller 1-2 msk repad färsk. Skiva lök och klipp bacon i smala strimlor. Skär kalkonköttet i munsbitar

Örtpanerad kalkonfilé

½ dl färsk koriander. Skär kalkonfilén i två cm breda och ca tio cm långa strimlor. Blanda ströbröd, citronskal och koriander i en skål och krydda med salt och peppar