Färsk hummer recept

Färsk grillad hummer

Färsk grillad hummer

Trä upp hummerstjärtarna på grillspett, pensla stjärtarna med såsen lägg hummrarna på den varma grillen (ca 250 grader) med skalet nedåt
Hummer, kokt färsk

Hummer, kokt färsk

När vattnet stormkokar, lägg i hummern med huvudet före. Dela hummern - jag gör det med en spetsig vass kniv från huvudet och bakåt med hummerstjärten utsträckt
Gratinerad hummer, lätt som en plätt!

Gratinerad hummer, lätt som en plätt!

) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Jag har nog bara ätit färskhummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Gratinerad hummer med västerbottenost

Gratinerad hummer med västerbottenost

Vi ville lyxa till det lite med en god förrätt så det blev gratinerad hummer. Idag ska vi göra hummersoppa på skalen som blev över
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Servera med färskt gott bröd. Till förrätt gjorde vi gratinerad hummer, mycket gott tyckte vi alla. Hacka hummerköttet och vänd ner
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Hummer blir godare för varje år som går. Svampgratinerad hummer. Klyv den kokta hummern tvärs över och ta ur köttet
Gratinerad hummer ♥

Gratinerad hummer ♥

Dela hummern i två lika delar. Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar. Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ungsfast form
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Dela hummern i två lika delar. Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar. Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ungsfast form
Gratinerad Hummer

Gratinerad Hummer

Förrätten på nyårsafton blev en gratinerad hummer. Klyv hummern i två delar. Plocka ut köttet och gröp ur hummern
Gratinerad hummer, enklare än vad jag trodde

Gratinerad hummer, enklare än vad jag trodde

Färskhummer är säkerligen godast men jag hade inte tillgång till det så jag köpte förkokta frysta små rackare som fick tina i kylskåpet nästan ett dygn innan
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg hummer , tinad 1 kruka(or) färsk persilja 1 klyfta(or) vitlök 1 st citron(er) 50 gram parmesanost 1 krm flingsalt 25 gram Mat & Bak smör 20 gram machésallad Köp receptet
Chiligratinerad hummer

Chiligratinerad hummer

Låt puttra några minuter och red sedan av med maizenamjölet och blanda sedan ner hummerköttet och persiljan
Gratinerad hummer med örter och citron

Gratinerad hummer med örter och citron

I onsdags skrev vi om skaldjurspasta och faktiskt så blir det skaldjur även idag, dock av den lite lyxigare och större sorten som lystrar till namnet hummer
Gratinerad hummer (2-4 portioner)

Gratinerad hummer (2-4 portioner)

Jag börjar med gratinerad hummer eftersom olika sorters skaldjur var det vi åt mest under resan. Vitlöksgratinerad hummer
Örtgratinerad hummer

Örtgratinerad hummer

Vi brukade gå förbi restaurangen på vägen hem efter sol & badande, och så kollade vi om de hade någon färskhummer