Färsk hel rödspätta recept

Stekt rödspätta

Stekt rödspätta

Använd en tillräckligt stor stekspade när du vänder fisken – och gör det bara en gång, så håller sig fisken hel och fin
Panerad rödspätta med dansk remouladsås

Panerad rödspätta med dansk remouladsås

Tittade i min kalender igår och man liksom noterar saker då och då och så helt plötsligt är man där. Något som går förhållandevis fort är panerad rödspätta
Rödspätta i dillsås

Rödspätta i dillsås

upptinade eller färska. Tillagningstiden på hela rätten varierar efter vad man serverar till, några snabba exempel
Tapas i trädgården – avslappnad semestermat

Tapas i trädgården – avslappnad semestermat

Salta och peppra och servera med citronklyfta och färsk koriander. Den första av sidor som tar upp allt om tapas och hela kulturen omkring, lite historia och olika varianter av tapas beroende på region
Rödspättarullader i vitvinssås

Rödspättarullader i vitvinssås


 Lägg upp rödspättan på tallrikar, häll på den heta såsen och garnera med räkor och sparris. Tillsätt vinet och fiskbuljongtärningarna och koka ihop det hela tills ca 1 dl återstår. 8 små rödspättafiléer, eller 4 stora. 50 g färsk spenat. Vitvinssås3-5 msk smör 1 liten gul lök 3 dl torrt vitt vin 2 fiskbuljongtärningar 1,5 msk vetemjöl 7-8 dl vispgrädde 0,5-1 tsk salt 0,25 krm cayennepeppar 8 små rödspättafiléer, eller 4 stora 500 g oskalade räkor 8 sparrisar 1 citron 50 g färsk spenat 2 msk smör salt ev
Saffransfisk..

Saffransfisk..

om det är färsk fisk. -) Ja, så här kan frukosten se ut när sonen helt fritt får bestämma. I Annas recept använder hon rödspätta men senast jag lagade rätten hade jag torskfilé
Bouillabaisse

Bouillabaisse

1 1/4 kg hel fisk av t ex gös och rödspätta. 20 färska blåmusslor alt musslor på burk (225 g). Rensa och filéa fisken
Restaurangutbud under all kritik..

Restaurangutbud under all kritik..

De suger åt sig en hel del så snåla inte. Nästa alternativ är fisk, då finns det ett stående alternativ hos tre av restaurangerna som har panerad rödspätta med antingen kokt potatis och remuladsås (samma varenda dag, vecka ut och vecka in) eller i en friterad burgare (vegetarisk eller fisk) på gatuköksmanér
Rödpätta med haricotes vertes och basilika-aioli

Rödpätta med haricotes vertes och basilika-aioli

Kapris och rödbetor är en oslagbar kombination, lite goda färska haricotes vertes till istället för potatis gör att det hela känns riktigt fräscht och lite lyxigt, glöm inte citronen till
Dagens recept: Spätta med gräslökssås

Dagens recept: Spätta med gräslökssås

Använd helstfärska fiskfiléer till den här rätten, men djupfrysta går också bra. Servera resten av såsen separat och gärna nykokt färskpotatis och citron
Rårakans återtåg

Rårakans återtåg

Hon har bott i trakterna av Hjo hela sitt liv (där även jag är född), så färsk eller rökt Vätternfisk såsom röding och sik har stått på bordet nästan jämt
Grön mat och dryck

Grön mat och dryck

½ färsklök, finhackad. Grilla fiskarna direkt(alltså på gallret med kolbädd under hela) med skinnsidan neråt