Tittade i min kalender igår och man liksom noterar saker då och då och så helt plötsligt är man där. Något som går förhållandevis fort är panerad rödspätta
Salta och peppra och servera med citronklyfta och färsk koriander. Den första av sidor som tar upp allt om tapas och hela kulturen omkring, lite historia och olika varianter av tapas beroende på region
Lägg upp rödspättan på tallrikar, häll på den heta såsen och garnera med räkor och sparris. Tillsätt vinet och fiskbuljongtärningarna och koka ihop det hela tills ca 1 dl återstår. 8 små rödspättafiléer, eller 4 stora. 50 g färsk spenat. Vitvinssås3-5 msk smör 1 liten gul lök 3 dl torrt vitt vin 2 fiskbuljongtärningar 1,5 msk vetemjöl 7-8 dl vispgrädde 0,5-1 tsk salt 0,25 krm cayennepeppar 8 små rödspättafiléer, eller 4 stora 500 g oskalade räkor 8 sparrisar 1 citron 50 g färsk spenat 2 msk smör salt ev
om det är färsk fisk. -) Ja, så här kan frukosten se ut när sonen helt fritt får bestämma. I Annas recept använder hon rödspätta men senast jag lagade rätten hade jag torskfilé
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
De suger åt sig en hel del så snåla inte. Nästa alternativ är fisk, då finns det ett stående alternativ hos tre av restaurangerna som har panerad rödspätta med antingen kokt potatis och remuladsås (samma varenda dag, vecka ut och vecka in) eller i en friterad burgare (vegetarisk eller fisk) på gatuköksmanér
Kapris och rödbetor är en oslagbar kombination, lite goda färska haricotes vertes till istället för potatis gör att det hela känns riktigt fräscht och lite lyxigt, glöm inte citronen till
Använd helstfärska fiskfiléer till den här rätten, men djupfrysta går också bra. Servera resten av såsen separat och gärna nykokt färskpotatis och citron
Hon har bott i trakterna av Hjo hela sitt liv (där även jag är född), så färsk eller rökt Vätternfisk såsom röding och sik har stått på bordet nästan jämt