Gös är en riktigt fin matfisk och även fantastiskt kul att fånga. Denna gös fångade jag i Dalälven och lagade till enligt nedan vilket var fantastiskt gott och rekommenderas varmt
Vi har inte riktigt kommit igång med storfisket ännu, så i helgen,när det vankades svärföräldrar på besök, köpte min sambo en hel gös från Ringsjö Fisk, färsk så den nästan sprattlade i påsen
Garnera med färsk körvel. Lägg gösen ovanpå. 200 g färskost, ½ dl basilika, ½ dl persilja, 2 msk krasse, 1 vitlöksklyfta, ½ tsk salt. Knaperstek kantarellerna i smör och stek gösen 3 min på var sida (beroende på tjockleken). 200 g färskost
Gösfiléer. Stek gösfiléerna i rikligt med smör. Gösfiléer. Tartarsås 3st cornichons (Små inlagda gurkor) 1 tsk kapris En liten knippa färsk persilja 3-4 st sardellfiléer i olja 1 st citron 200 g majonäs En nya paprikapulver
Halstrad gös. Fjälla och filéa gösen och dela upp den i bitar. 1 fjällad och urtagen gös á 2,5 kg. 200 g färsk spenat. 1 fjällad och urtagen gös á 2,5 kg 6 stora bakpotatisar 3 dl grädde 200 g färsk spenat 300 g gula kantareller 3 schalottenlökar 3 klyftor vitlök 2 dl Champagnevinäger 0,5 flaska torr champagne 400 g osaltat smör 1 knippe backtimjan 2 lagerblad 1 knippe gräslök 3 dl hönsbuljong
Gös600 g gös [4 filéer] 1 l vatten 100 g salt 1 msk olivolja 50 g smör peppar. Pepparrotssås25 g smör 2 schalottenlökar 3 dl fiskfond 1 dl grädde 3 msk crème fraîche salt peppar 1 dl färsk pepparrot, riven
600-800 g gösfilé (gärna med skinnet kvar). Servering400 g bladspenat 3 schalottenlökar salt peppar 500 g färska vaxbönor En rejäl klick smör flingsalt svartpeppar, nymalen 4 port potatis