färsk timjan. Eftersom vi är i samma veva som Mårten Gås firas så blir första tipset från mig rosastekt gås med rödkål, brysselkål, äpplen och katrinplommon
Att confitera innebär att ugnssteka på låg värme täckt i fett, och visst kan man använda olivolja, men jag föredrar ank- eller gåsfett till confitering
färsk gädda med fläsk, färsk gädda med salt spad, ostron med smör, bergfisk med lök samt salt lax. Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre
Igår hade vi då rakt inte tid med varken vårt eget eller andras cyber kök, då hade vi bara tid för varandra, det är mycket som händer på en helg som ska gås igenom
Koka te på, pressa i färsk juice eller skala och tugga på den färsk precis som den är. Promenader behöver inte gås, hemmet behöver inte städas osv… Läs istället en bok, tänd ljus och gör det mysigt runtomkring dig, se en bra film, lyssna på musik och sov om du kan
Baljväxter som kikärtor, vita bönor, svarta bönor (färska bönskidor och gröna ärtor är mildare, men bör ändå undvikas i början även vid grundläggande paleo)
Nej, ge mig en anka, gås eller varför inte en tjäder så blir jag lyckligare. 1 schalottenlök1 + 1 msk smör2 msk brun farin1 dl rött vin1 dl balsamvinäger2 dl vatten1 msk konc kalvfond1 tsk Maizena majsstärkelse4 färska fikonTillbehör
2 msk färsk salvia. 2 msk färsk salvia. Butternutpumpa med fyllning och god sås till. Perfekt till en lite lyxigare måltid och passar dessutom bra till jul
Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan. Skär bort fettanhopningarna på gåsen som sitter vid halsen och baktill på gåsen och lägg dessa i en kastrull för att använda till stekning