När vattnet stormkokar, lägg i hummern med huvudet före. Dela hummern - jag gör det med en spetsig vass kniv från huvudet och bakåt med hummerstjärten utsträckt
Färskhummer är säkerligen godast men jag hade inte tillgång till det så jag köpte förkokta frysta små rackare som fick tina i kylskåpet nästan ett dygn innan
Har du en färsk dragonkvist till hands så dekorera med den. Hummer är nyårsmaten framför andra, och även jag lyxade till med det på nyårsafton, som L och jag firade tämligen stillsamt här hemma tillsammans med TV och korsord
Färskhummer. Ett fantastiskt frächt sätt att använda hummer på. Sältan från hummern och beskan från grapefrukten lirar väldigt bra med sötman från honungen
Jag som förut inte kunda tåla konsistensen av färska ostron äter numera med god aptit. Amerikansk frysthummer är helt ok till att gratinera eller som här, göra pastasås av
Tina hummern i sin egen lag i kylskåpet. Plocka ut hummerstjärten och klorna och grovhacka köttet. Toppa smördegsrutorna med creme fraiche, hummer, silverlök, stenbitsrom, dill och lite rivet citronskal
Jag har testat att göra soppan både med spenat och med rödbetsblast, både med bondbönor och med vanliga ärtor, och både med fryst tinad fisk och färsk dito
Jag använder hummer- och skaldjursfonder till jättemycket. 1-1½ l skal från kräftor, räkor, krabba eller hummer. 1 tsk torkad timjan (eller några färska kvistar). 1-1½ l skal från kräftor, räkor, krabba eller hummer. 1 tsk torkad timjan (eller några färska kvistar)
1 Tina fisken om den är fryst. Garnering 1 Garnera med klor eller halvor av stjärten från hummern och sparrisknoppar. 1 kg färsk eller fryst, tinad hummer
färsk dill. Risotto med sparris, räkor och hummer. färsk timjan. Skala räkorna och hummern. färsk timjan. Hacka hummerköttet med spara innehållet i klorna till servering
Den här soppan är efter ett recept av Leif Mannerström och är väldigt god, vi använde oss av frysta hela räkor som vi tinade men om man vill kan man använda färska (bara inte saltlakeräkor)