Färsk frukt i sockerlag recept

Körsbär i sockerlag med stjärnanis och kanel

Körsbär i sockerlag med stjärnanis och kanel

Jag tycker att frukt och bär oftast är godast färska, men då jag gillar att baka och laga mat gör jag en del efterrätter och kakor med frukt och bär och kokar äppelmos och gör sylt och saft någon gång ibland
Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

Skeda upp icocktailglas, dekorera med citronmeliss och färska bär. färska hallon. Dela och kärna ur melonen, skeda sedan upp den och lägg fruktkötteti en matberedare eller använd en stavmixer för att mixatill en slät smet
Idag är ingen vanlig dag…

Idag är ingen vanlig dag…

Det går givetvis att använda färskpassionsfrukt och/eller juice också, men med eventuellt litereservation för ändringari receptet
Farmors ingefärspäron

Farmors ingefärspäron

Hon hade en fantastisk trädgård med stora päron- och äppleträd som stolt stod där och bar frukt varje år
Fikonmarmelad

Fikonmarmelad

kg färskafikon. Skölj fikonen och skär bort fästena. Skär fikoneni klyftor. Koka upp fikon, socker och citronsafti en kastrull
Passionsfruktsorbet 2

Passionsfruktsorbet 2

Servera med färskabär/frukter och t. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet
Persikochutney

Persikochutney

Den är fruktig och kryddig och passar perfekt tillfisk, fläskkött och indisk mat. Det här är nog den bästa chutneyn hittills
Gin Fig – fredagsdrinken

Gin Fig – fredagsdrinken

Färskafikon måste helt klart vara en av de vackraste frukterna. När den har svalnat blandar jag den med gin och färskgrapejuice vartefter jag skakar allt med isi en shaker
Dagens recept: Kiwifromage

Dagens recept: Kiwifromage

Konserverad frukt är dock intelika vacker som färsk. Skala och mosa kiwifrukterna med gaffel eller kör den imixer eller matberedare
Sweet Dreams

Sweet Dreams

Snart är det dags för en ny bärsäsong, ett ypperligttillfälle att tömma ut de sistainfrusna bären som ligger där och skramlar så det finns plats för de kommande nyplockade bären och frukterna
Mangolemonad (Mango lemonade)

Mangolemonad (Mango lemonade)

Jag är galet förtjust ifärskpressad lemonad i alla former. Färskpressad lemonad. Den amerikanskaklassikern gör man förstås med citron, men faktum är att den går att göra med en mängd olikafrukter
Thaikväll med Santa Maria!

Thaikväll med Santa Maria!

 Koriander, färskTILLAGNINGBlanda Tom Kha soupmix, kokosmjölk och vatten. färsk.  De hade verkligen gått in för att ge oss hela bilden av Thailändsk matkultur, och fått tag på Thailändskaspecialitéer, som vi svenskar kanske inte tycker smakar eller definitivtinte tycker luktar så gott, och då syftar jag på fruktenDurian