Den färska potatisen är förstås bäst precis som den är - nykokt med dill. Här är ett förslag där hel eller skivad färskpotatis blandas i en fin sås av äggula, grädde och dragon
Grillad pepparbiff och grillade sparrisar, både gröna och vita och till det en dragonsås. Dragonsås. 2-3 msk fryst eller färsk persilja. 2-3 msk fryst eller färsk persilja
Färsk dragon ska det helst vara men torkad går nog också bra. Jag fick dessvärre åka kors och tvärs till olika butiker för att få tag på färsk - vägrade ge mig
Tillsammans blir det en fyllig dragonsås. 2 tsk hackad färsk dragon. 2 tsk hackad färsk dragon. Dragon och crème fraiche är två smakkompisar som verkligen gillar varandra
Detta är en mycket god måltid, kyckling i dragonsås med purjolök. ca 900 g kycklingfilé (eller vilken benfri kycklingkött som helst), 1 pressad vitlöksklyfta, salt, peppar, 1 dl vitt vin, 3 1/2 dl matlagningsgrädde (max 15%), 2 tsk torkad dragon (eller 2 msk färsk), 1 msk kycklingfond, 1/2 purjolök (gärna gröna delen för färgens skull), ev 1 msk dijonsenap. 2 msk färsk
Servera med valfritt tillbehör, lingonsylt och pressgurka 1 färsk gurka. Skiva gurkan tunt med osthyvel, blanda ihop med övriga ingredienser och ställ i kylskåp
4 900 g fast potatis 1 kruka färsk dragon 1 purjolök ca 500 g rödspätta 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vispgrädde skalet och saften från 1 citron 75 g smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
ca ½ kruka färsk timjan (eller ca 1 tsk Ölandskrydda). ca 1 kruka färsk dragon. En vegetarisk lasagne utan lasagneplattor är perfekt när det kommer glutenallergiker på middag
Färsk dragon. Dragonsås. Queneller eller glorifierade fiskbullar, för det är just var det är. Fiskfärs med grädde, ägg och kryddor som sedan sjuds i buljong