Färsk dragon recept

Dragon & ostfyllda fjärilskotletter

Dragon & ostfyllda fjärilskotletter

Lägg sedan på den färskadragonen (går bra med torkad eller fryst också) på båda sidorna och lägg en skiva skinka på varje sida
Kycklinggryta med dragon och äpple

Kycklinggryta med dragon och äpple

6 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 äpplen 800 g kycklinglårfilé 2 msk smör 1/2 dl hackad, färskdragon (1/2 dl färsk motsvarar 1 msk torkad) 1 tsk salt 1/2 tsk peppar 5 dl vatten 2 msk kycklingfond 2 dl vispgrädde 1/2 msk majsstärkelse 1 msk finrivet citronskal Till servering kokt ris eller mathavre grönsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen

Helstekt benfri kotlett med kryddsmör och dragon

Blanda rumsvarmt smör (inte margarin) med finhackade örter (utgå från dina favoritörter, t ex basilika, dragon, persilja och timjan), pressad vitlök, salt, peppar och färsk chili
Kycklinggryta med dragon och dijonsenap

Kycklinggryta med dragon och dijonsenap

Blanda grädde, kycklingfond, creme fraiche, dijonsenap, kinesisk soja, salt och dragon i en bunke. 250 g färska champinjoner. 2 tsk torkad dragon
Filé i dragon och senapssås

Filé i dragon och senapssås

Om du inte gillar dragon så kan du med gott samvete plocka bort den och smaksätta såsen med bara lite senap
Kycklinggryta med vitlök och dragon!

Kycklinggryta med vitlök och dragon!

Vänd ner hackad färskdragon och smaksätt med vinägern. Till efterrätt blev det färsk ananas, tänk att det finns så goda frukter
Kikärtsgratäng med champinjoner, dragon och dijonsenap

Kikärtsgratäng med champinjoner, dragon och dijonsenap

Jag brukar göra detta på olika sätt beroende på om jag använder färska eller frysta champinjoner. Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Fiskgratäng med broccoli och dragon

Fiskgratäng med broccoli och dragon

4 600 g färsk eller fryst fisk, t ex torsk, kolja, sej eller hoki 250 g broccoli vatten salt 4 msk vetemjöl 3 dl fiskbuljong (tärning vatten) 1 dl grädde 1/2 tsk medelhavssalt 1/2 krm kajennpeppar 1 msk hackad dragon 1 - 1 1/2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan