Färskmalen svartpeppar. På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
Strö över färsk Timjan och servera grytan med potatis eller ris, saltgurka och en klick gräddfil. Därefter tillsätt de skurna morötterna, paprikan och den rökta bogen, koka ytterligare ca en timma
Jag serverade brysselkål, som var stekt tillsammans med rökt bog till. Brysselkål med rökt bog. Dela kålen och bogen i skivor, och bryn dem på ett stekjärn tills att kålen och bogen fått fin färg
2 lökar 1 kg lammlägg eller bog 3 + 3 msk olja 1,5 tsk salt peppar 0,5 tsk gurkmeja 7 dl vatten 4 st torkad lime (eller "torckede citron" som det står på min förpackning, jag älskar att handla i de här butikerna. ) 9 dl hackad persilja 2 dl hackad gräslök eller salladslök 2 dl hackade bockhornsklöverblad (och 2 dl hackad koriander om man gillar sånt, det gör inte jag) 2 msk torkad lime-pulver (eller kör 2 hela torkade lime i en mixer eller ta en halv deciliter pressad färsk lime) 1 burk kidneybönor
1,1 kg revben (mina var av bog). 30g skalade färsk ingefära, dvs ca 3-4 cm. Relaterade 1,1 kg revben (mina var av bog). 30g skalade färsk ingefära, dvs ca 3-4 cm 4 vitlöksklyftor 2 msk rökt soja (hittade det i min butik och var tvungen att testa, har du ingen rökt så att du vanlig)
färsk timjan. färsk dill. Ta i en näve skivad färsk dill mot slutet. färsk timjan. färsk dill. 600 g kalv (högrev eller bog) 2 st gula lökar 2 st morötter2 st lagerblad 10 st vitpepparkorn 3 tsk salt. kalvbog 600 g kalv
600 g benfritt nötkött,högrev eller bog. 200 g färska champinjoner. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g benfritt nötkött,högrev eller bog Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1½ msk vetemjöl 1 msk tomatpuré 3 lagerblad 1 tsk torkad timjan 2 dl rödvin 2½ dl köttbuljong 100 g rökt sidfläsk 8 steklökar 2 vitlöksklyftor 200 g färska champinjoner