Färsk bläckfisk recept

Friterad bläckfisk med aioli

Friterad bläckfisk med aioli

Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfisken med såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
Marinerad Bläckfisk som Meze

Marinerad Bläckfisk som Meze

Färskare än så kan det knappast bli. Då blev det äntligen av att testa att marinera bläckfisk, en rätt jag tycker om här vid Medelhavet
Knaperstekt bläckfisk

Knaperstekt bläckfisk

Skär bläckfisken i bitar och stek i olja, ganska het panna. Droppa över citron mot slutet, krydda
Koreansk bläckfisk - Ojinguh bokum

Koreansk bläckfisk - Ojinguh bokum

nämligen med bläckfisk som huvudaktör denna gång. Rätten visade sig vara ganska enkel att göra, men det man bör tänka på är att inte steka bläckfisken mer än ett par minuter då den annars blir alldeles för seg och oätlig
Marinerad bläckfisk

Marinerad bläckfisk

färsk rosmarin och timjan. Bryn bläckfisken i olivolja i en stor stekpanna någon minut. Smaka av innan servering och se om de behöver steka lite till (om du har större bitar bläckfisk) samt smaka av med någon msk citronsaft, salt och peppar
Grillad bläckfisk

Grillad bläckfisk

Tillred bäckfisken enligt receptet på vitvinsbrässerad bläckfisk. Grilla bläckfisken snabbt i en het och torr grillpanna eller på grillen
Fylld bläckfisk i tomatsås

Fylld bläckfisk i tomatsås

Jag har alltid tyckt mycket om bläckfisk. Här i Portugal är grillad bläckfisk vanligt och något som jag gärna beställer när jag är på restaurang
Havets frukter och en bläckfisk

Havets frukter och en bläckfisk

Det måste vara färskbläckfisk om det ska bli riktigt gott. Tillsammans med ett nät pinfärska blåmusslor, maffiga räkor med skal och ett långkok tomatsås med mycket vin, kan det inte bli fel
Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vitt vin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Surdegsfritera en bläckfisk

Surdegsfritera en bläckfisk

Jag blev inspirerad och när jag dessutom sprang på en färskbläckfisk på City gross i Höör (. Men spännande att se vad som döljer sig i en bläckfisk… HÄR är en bra video på hur du rensar en bläckfisk
FUSILLI AL LIMONE MED BLÄCKFISK

FUSILLI AL LIMONE MED BLÄCKFISK

Jag har fortfarande semestern i tankarna och kvällens middag med bläckfisk har en liten semesterfeel över sig