Färsk potatis eller sparrispotatis är gott till. Fräs kantarellerna i lite smör och ställ åt sidan. Salta fiskfiléerna lätt och vänd i ströbröd och stek dom sakta i en panna på medelvärme
Stekt abborre. Lägg ner abborren i såsen och sjud ytterligare några minuter. 200 g kantareller, färska. Så här gör du 45 minuter Smörfrästa kantareller
Abborre, citron, dill, smör, potatis, och så kunde vi inte låta bli några hg färska räkor. Som de två stadslollor vi är, tog vi istället en tur till den lokala fiskbutiken, som säljer färsk fisk här i krokarna och köpte två härliga, nyfångade abborrar rån Ringsjön
Färsk potatis eller sparrispotatis är gott till. Fräs kantarellerna i lite smör och ställ åt sidan. Salta fiskfiléerna lätt och vänd i ströbröd och stek dom sakta i en panna på medelvärme
Häll i olja och smöret, låt smöret tystna innan du lägger i den mjölade abborren. 300 g färska kantareller. 600 g abborrfilé (byxad) salt vetemjöl 1 gul lök, finhackad 2 msk matolja 50 g smör 1 citron, saften 5 dl grädde 3 msk gräslök 300 g färska kantareller 2 msk smör 50 g löjrom 1 näve plockad dill (spara stjälkarna) 800 g potatis, pressad dillstjälkar salt
Servera med färskpotatis, sallad och citron. 1600 g dillkokt färskpotatis. 1Sallad ,gärna med färsk spenat. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan
Färsk koriander eller thaibasilika för garnering (kan uteslutas). 1 färsk röd eller grön chili. Rensa och fjälla fisken, ta bort gälarna men låt huvudet vara kvar
Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. 200 g färska kantareller. 1 dl finhackad färsk persilja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g abborrfiléer ca 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 200 g färska kantareller Pepparrotspotatis. 750 g potatis ½ msk vetemjöl 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 1 dl finhackad färsk persilja 2 msk riven pepparrot 1 tsk salt 1 krm vitpeppar
Servera med nykokt färskpotatis och eventuellt gräddfil. Abborren. Pensla abborren med olivolja på båda sidor och krydda med salt och peppar på köttsidan