Färsk abborre recept

Abborre med kantareller och gräslökssmör

Abborre med kantareller och gräslökssmör

Färsk potatis eller sparrispotatis är gott till. Fräs kantarellerna i lite smör och ställ åt sidan. Salta fiskfiléerna lätt och vänd i ströbröd och stek dom sakta i en panna på medelvärme
Abborre i vitt vin

Abborre i vitt vin

Stekt abborre. Lägg ner abborren i såsen och sjud ytterligare några minuter. 200 g kantareller, färska. Så här gör du 45 minuter Smörfrästa kantareller
En abborre, en god vän och ett barndomsminne

En abborre, en god vän och ett barndomsminne

Abborre, citron, dill, smör, potatis, och så kunde vi inte låta bli några hg färska räkor. Som de två stadslollor vi är, tog vi istället en tur till den lokala fiskbutiken, som säljer färsk fisk här i krokarna och köpte två härliga, nyfångade abborrar rån Ringsjön
Abborre med kantareller och gräslökssmör

Abborre med kantareller och gräslökssmör

Färsk potatis eller sparrispotatis är gott till. Fräs kantarellerna i lite smör och ställ åt sidan. Salta fiskfiléerna lätt och vänd i ströbröd och stek dom sakta i en panna på medelvärme
Gräddstekt abborre med löjrom och kantareller

Gräddstekt abborre med löjrom och kantareller

Häll i olja och smöret, låt smöret tystna innan du lägger i den mjölade abborren. 300 g färska kantareller. 600 g abborrfilé (byxad) salt vetemjöl 1 gul lök, finhackad 2 msk matolja 50 g smör 1 citron, saften 5 dl grädde 3 msk gräslök 300 g färska kantareller 2 msk smör 50 g löjrom 1 näve plockad dill (spara stjälkarna) 800 g potatis, pressad dillstjälkar salt
Smörstekt abborre med grön ärtsås

Smörstekt abborre med grön ärtsås

Servera med färskpotatis, sallad och citron. 1600 g dillkokt färskpotatis. 1Sallad ,gärna med färsk spenat. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan
Singaporiansk abborre

Singaporiansk abborre

Färsk koriander eller thaibasilika för garnering (kan uteslutas). 1 färsk röd eller grön chili. Rensa och fjälla fisken, ta bort gälarna men låt huvudet vara kvar
Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

Servera med pytten, såsen och kokt färskpotatis. 1 liter färska kantareller. 1 dl hackad färsk gräslök. 2 msk hackad färsk gräslök. 1 liter färska kantareller 320 g kräftstjärtar 2 krm salt 1 krm peppar 1 dl hackad färsk gräslök Sås. 2 dl Arla® gräddfil 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk finhackad gul lök 2 msk hackad färsk gräslök 1 krm salt 1 krm peppar
Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. 200 g färska kantareller. 1 dl finhackad färsk persilja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g abborrfiléer ca 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 200 g färska kantareller Pepparrotspotatis. 750 g potatis ½ msk vetemjöl 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 1 dl finhackad färsk persilja 2 msk riven pepparrot 1 tsk salt 1 krm vitpeppar
Abborre med häxans örter

Abborre med häxans örter

Det går också bra att fylla fisken med färska bär, som blåbär, lingon etc. 1. Rensa fisken och skölj väl
Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. 200 g färska kantareller. 1 dl finhackad färsk persilja
Abborre i paket á la gubbröra

Abborre i paket á la gubbröra

Fortsätt sedan med att hacka rödlöken fint, slanta upp den kokta färskpotatisen i halvcentimeter tjocka skivor