Anledning till att jag kom åt nåt så exotiskt som insjööring, var att jag och en barndomsvän fick möjligheten att följa med dennes svärfar (en riktigt inbiten fritidsfiskare) ut på fisketur till Kalvsjön denna junilördag
Lägg ut en portionsbit öring med skinsidan ner, krydda med havssalt & citronpeppar. 125g x 3st portioner öring3st Vitlöksklyftor, finhackad3cm Färsk ingefära, finhackad5st Salladslökar1st Lime, finrivet skal + pressad saft10cm Gurka, urkärnad1dl Inlagd paprika50g Smör, osaltatHavssaltCitronpepparFolie, 3st ca 30cm per paketSåhär kan man göra
1 hel fisk som röding, öring, gös, torsk, snapper (ca 1,5 kg). 1 liten bunt färsk koriander. 1-3 st färska chili (justera hetta efter smak). 1 stor bunt färsk koriander. 1-3 st färska chili. 1 hel fisk som röding, öring, gös, torsk, snapper (ca 1,5 kg). 1 liten bunt färsk koriander. 1-3 st färska chili. 1 stor bunt färsk koriander
2 fiskar à ca 650 gram som multe, stor aborre, makrill, guldsparid eller öring. 6 kvistar färsk timjan eller någon tsk torkad timjan. 2 msk färskpressad citronsaft. 1 dl hackad gräslök, färsk eller fryst. 16 st färskpotatisar eller delikatesspotatisar
Jag lade ett gäng färskpotatisar på en bit folie och tryckte till dem. Ett par fina rödingar och en öring låg på diskbänken och väntade på att bli middag
Sallad med getost och färska fikon. Rökt öring med sparris och nötter - gudomligt. I samarbete med Polska Statens Turistbyrå och Warsaw Tourism Organization