Skala vitlöken och riv den fint och blanda ner i färsen tillsammans med de övriga ingredienserna. 1 klyfta vitlök. 400 g nötfärs 1 klyfta vitlök 0,5 dl persilja, finhackad 0,5 citron, skalet, rivet 1 msk färsk mynta, hackad 1 tsk salt vitpeppar 1 msk matfett (fast eller flytande) till stekning
Pressa i vitlöken och krydda med örterna, saltet och pepparn. Jag piffade upp färsbiffarna med lite örtkryddor och vips så blev det en pimpad version på vanliga färsbiffar och riktigt goda dessutom
I köttfärsbiffarna hade vi fetaost, basilika, vitlök, oregano och rödlök och det blev väldigt gott. I helgen åt vi de här goda grekiska köttfärsbiffarna med klyftpotatis och tzatsiki till middag och det blev jättegott
Vitlökspulver. Gaffelmosa osten i en skål tillsammans med basilika (både blad och stjälkar) & vitlök. 1/2 klyfta vitlök. Färsbiffar med ugnsrotsaker & fetaostkräm 11 propoints 2 portioner. 1/2 klyfta vitlök
Gör så här Blanda färsen med salt, peppar, vitlök, persilja och vatten till en jämn smet. 1 pressad vitlöksklyfta. Receptet gäller för 4 port 500 g nötfärs ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 pressad vitlöksklyfta ½ dl hackad färsk persilja 2 msk vatten 75 g Apetina® vitost 1 msk Arla® Svenskt Smör 3 dl Kelda® klassisk gräddsås 1½ tsk crema balsamico 1 tsk torkad oregano