4 1 dl ströbröd 1 1/2 dl mjölk 8 potatisar 500 g blandfärs 1 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 gula lökar 2 msk smör eller margarin 3 dl grönsaksbuljong 1 msk kinesisk soja 4 tomater 150 g riven gratängost Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Här tillagas en jättebiff i ugnen med buljong och lök, täckt av tomater och ost. Löken som puttrar bredvid blir supergod att äta med biffen tillsammans med täcket av ostgratinerade tomater
Färsbiffar går alltid hem, både hos mig och övriga familjen och denna gång var det ingen skillnad. För att ge biffarna en riktigt ihärdig och mustig smaksättning hittade jag grillade soltorkade tomater i olja som jag lite skämmigt inhandlade
Strimla de soltorkade tomaterna och sprid ut dem runt biffarna i stekpannan. 5-7 soltorkade tomater i olja + en msk av oljan. Blanda ihop köttfärsen med vitlök, ägg, salt, svartpeppar samt 1 msk av oljan som de soltorkade tomaterna ligger i. 5-7 soltorkade tomater i olja + en msk av oljan
Servera potatis och tomater till färsbiffar eller en köttbit. Vi åt potatisen till mina färsbiffar med senap och bacon (länk till recept längre ned) och det passade finfint
Blanda färsen med allt utom bacon och tomater. Dela tomaterna och lägg runtom. 18-10 körsbärstomater. 1400 g blandfärs salt och peppar 1 liten gul lök, riven 1 ägg 2 msk ströbröd 1 dl vatten 2 tsk dijonsenap 100 g bacon, strimlat 8-10 körsbärstomater
4 400 g köttfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 1/2 msk potatismjöl 1 dl mjölk 1 burk krossade tomater (à 400 g) 1 dl mellangrädde 1 tsk soja smör till stekning Till servering basilika eller persilja hackad rödlök oliver pasta, couscous eller potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen